Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Fran Bentley utlånad till Blackburn

Idag har det bekräftats att damlagets målvakt Fran Bentley blir utlånad till Blackburn Rovers. Lånet sträcker sig över hela säsongen 2020/21.

För ett drygt år sedan bröt Bentley, 19 år, armen och därefter spelade hon ingenting under den förkortade fjolårssäsongen. I somras fick hon optionsåret på sitt kontrakt aktiverat.

För Bentley, som är utbildad i Uniteds akademi men var i Manchester city en sväng innan hon signerade för Uniteds första professionella damlag sommaren 2018, blir det andra lånesejouren. Våren 2019 var hon utlånad till Sheffield United, där det blev sex matcher.

Då var det spel i Women’s Championship och det blir det nu också.

”Fran är en fantastisk ung målvakt med så mycket potential,” säger Casey Stoney till Uniteds hemsida. ”Den här lånesejouren kommer att vara väldigt viktig för hennes utveckling. Blackburn blev uppflyttade i slutet av förra säsongen [2018/19, red. anm.] och då hon har haft en tidigare sejour i Championship med Sheffield United vet jag att Fran kan bidra med lite erfarenhet till deras lag och viktigast av allt, få minuter på planen.”

Då Siobhan Chamberlain och Aurora Mikalsen har lämnat United har vi nu två målvakter inför den stundande säsongen, i form av Mary Earps och Emily Ramsey. Huruvida United har möjligheten att återkalla Bentley i händelse av skada framgår inte.

Vi önskar Fran Bentley lycka till i Blackburn!