Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Det hettar till runt Sancho; Målmaskin klar för United; Tröjnummer för nyförvärven

Nyhetstungt fredagssvep där det blir en hel del om Jadon Sancho. Vi får även in en anfallare till juniorerna från City. Det blir lagnyheter inför morgondagens träningsmatch och vi får bekräftat vilka nummer de tre nyförvärven har fått. 

Det hettar till runt Sancho – eller?

Transferfönstret fortsätter att snurra runt Jadon Sancho och det kom olika rapporter från olika källor under torsdagen.

Vi börjar det här lilla svepet med den norske journalisten Fredrik A. Filtvedt, som jobbar för norska Dagbladet. Han menar att Ole Gunnar Solskjaer är frustrerad över att övergången drar ut på tiden. Men United själva ska vara trygga med att de kommer komma överens med Borussia Dortmund. Han avslutar med att Uniteds ambition är att Sancho ska vara klar till premiärmatchen mot Crystal Palace kommande helg.

https://twitter.com/fafiltvedt/status/1304073838158843904?s=21

Vi fortsätter till Sky Sports liveuppdateringar om transferfönstret. Där menar den ibland pålitlige och ibland opålitlige sajten att Manchester United letar alternativ till Jadon Sancho. Uniteds rekryteringsteam ska ha en lista över spelare som de tror kan fylla högerkanten. Detta utan att gå in på specifika namn.

Sky Sports menar också att det har skett framsteg gällande Sanchos lön och vilken ersättning agenten ska få. Men också att United är beredda att gå ifrån dealen om inte Dortmund sänker sina krav.

United ska bara vilja betala ett “realistiskt pris” sett till coronasituationen.

Vi avslutar det här lilla Sanchosvepet med några positiva tongångar från oväntat håll, men det kan vara värt att ta fram saltkaret. Det argentinska programmet Varsky Sports menar att United gör framsteg med Sancho.

Om min Google translate inte sviker mig ska United ha höjt budet till Dortmund och att det ska vara nära de 120 miljoner euro som Dortmund sägs kräva. Det som återstår att lösa ska vara hur lång betalningsperioden ska vara.

Värvar målmaskin från stadsrivalen

Charlie McNeill har gjort klart med Manchester United. Detta efter att han lämnat Manchester City tidigare, men United kommer behöva betala 1,35 miljoner pund enligt tidningen Goal och journalisten Charlotte Duncker.

McNeill, som nu fyllt 17, lämnade United för City för sex år sedan. Men efter ha fått få chanser i Citys U18 testar han nu vingarna hos United.

Dealen måste gå igenom Premier League och det kan dröja två till tre veckor innan de godkänner.

Det sägs att Charlie McNeill har gjort hela 600 mål på ungdomsnivå och enligt artikeln utesluter United inte att han kan få speltid för U23 redan under den här säsongen.

Tidiga lagnyheter inför Aston Villa

Imorgon, lördag, kommer den första och sista träningsmatchen spelas inför säsongen 2020/21. Och inför mötet med Aston Villa har Ole Gunnar Solskjaer pratat med Manchester Uniteds officiella hemsida.

Han har goda nyheter på skadefronten då Luke Shaw är tillbaka. Men däremot saknas fortfarande Axel Tuanzebe på grund av skada.

“För mig ser Luke (Shaw) väldigt bra ut på träningar. Han har kommit tillbaka, ser stark ut och kommer spela i träningsmatchen mot Villa.”

“Axel (Tuanzebe) kommer närmre också. Om några veckor tror jag att han kommer vara tillbaka för fullt och han kommer förhoppningsvis kunna få några matcher snabbt”. 

Förutom att det kan bli första gången man får se Donny van de Beek spela för Manchester United fanns det inga fler nyheter från Manchester United.

Tidigare coronasjuke Paul Pogba är enligt Manchester Uniteds officiella hemsida tillbaka men är osäker på spel nästa helg mot Crystal Palace. Men det betyder också att han kommer missa matchen mot Aston Villa. Solskjaer sa följande till MUTV under fredagen:

“Paul har haft ett par träningar men har också missat några stycken på grund av viruset. Men Paul är snabb på att bli frisk. Han jobbade hårt under perioden av nedstängning och kunde spela majoriteten av matcherna efter uppehållet”. 

Tröjnummer för Press, Rosso och Heath

För ett par dagar sedan presenterades de två amerikanskorna Christen Press och Tobin Heath som klara för Manchester United. Och under torsdagen presenterades Alessia Russo. I ett led av det ska självklart de tre nyförvärven få varsitt tröjnummer.

Christen Press har blivit tilldelad nummer 24, Alessia Russo har valt nummer 23, medan Tobin Heath har valt det okristliga numret 77.

Juniorernas premiär uppskjuten

Imorgon, lördag, var tanken tanken att U18 skulle spela säsongens första match hemma mot Liverpool. Men under fredagen kom beskedet från Manchester Uniteds officiella hemsida att matchen har ställts in och kommer spelas senare under säsongen.

Nästa match för U18 är lördagen 19 september hemma mot Blackburn Rovers.

Solskjaer talar gott om Mengi

Det var under slutet av förra säsongen som mittbacken Teden Mengi fick några minuter i matchen mot LASK Linz i Europa League.

Ole Gunnar Solskjaer ställde upp i en intervju med BBC Radio 5 Live, som återges av Manchester Uniteds officiella hemsida, där han talade gott om ynglingen.

“Vi har alltid i bakhuvudet att vår akademi ska ge oss spelare och Teden (Mengi) har imponerat på mig. 

Det är annorlunda att lita på backar på den större scenen. Man måste göra det klart att han är redo för det, exempelvis Ajax, som spelar i en annan liga. Men de gjorde Matthijs de Ligt till kapten när han var 18. Man kan se något speciellt i dem.”

“Teden har något speciellt. Det handlar om att få rätt tillfälle att ge honom chansen. Brandon Williams gjorde det exceptionellt förra året när han kom in som en försvarare”.

United ska ge sig in i jakten på Telles

Den 27-årige vänsterbacken Alex Telles, tillhörande Porto, ska intressera Manchester United.

Enligt den portugisiska tidningen A Bola, där vi får hjälp med översättningen från Sport Witness, ska United gett sig in i jakten på Alex Telles.

Vänsterbacken som ursprungligen är från Brasilien ska ha en utköpsklausul på 40 miljoner euro, men Porto väntas nöja sig med cirka 30 miljoner euro.

Tidningen menar att Telles är nära att lämna och United ska leda jakten. Men man ska ha konkurrens från Wolverhampton och Sevilla.

Sport Witness själva tar ner nyheten en smula då de drar slutsatsen att det är en historia som blåsts upp utan särskilt mycket information.

Matchen mot Aston Villa sänds i efterhand

Vi nämnde i gårdagens nyhetssvep att Manchester United ska träningsspela borta mot Aston Villa på lördag.

Enligt Manchester Uniteds officiella hemsida kommer matchen också att sändas i klubbkanalen MUTV, men med flera timmars fördröjning. Med start 23:00, svensk tid, går det att börja se matchen i sin helhet.

Även reservernas match på måndag mot Leicester kommer att sändas.

Markering mot rasism på tröjorna

Under torsdagens möte mellan Premier League lagens kaptener togs beslutet att alla lag i Premier League kommer att spela med ett tryck på armarna där det står “No room för racism”.

Det ska enligt Premier League vara en naturlig fortsättning av knäståendet i solidaritet för “Black Lives Matter”.