Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United Player of the Year 2019/20: Rashford, Garner och Elanga prisade

Manchester Uniteds årliga Player of the Year-gala kunde inte hållas i år. Däremot ska de bästa spelarna i klubben förstås prisas ändå. Under torsdagen har United meddelat att Marcus Rashfords mål mot Chelsea i FA-cupen utsågs till årets mål, James Garner har utsetts till årets reservlagsspelare och svenske Anthony Elanga utågs till årets junior. Vem som blir årets spelare på herr- och damsidan,  det får vi dock vänta på.

Manchester United Player of the Year 2020

Jimmy Murphy Youth Team of the Year: Anthony Elanga
Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year:
James Garner
Årets mål:
Marcus Rashford (mot Chelsea)
Sir Matt Busby Player of the Year: Presenteras senare
Players’ Player of the Year: Presenteras senare
Manchester United Women’s Player of the Year: Presenteras senare

James Garner årets reservlagsspelare

James Garner har utsetts till årets reservlagsspelare i United. Det var Nick Cox och Neil Ryan i konsultation med Nicky Butt som utsåg Garner till vinnare, och Cox menar att valet inte var enkelt.

“Det här var ytterligare ett svårt beslut,” säger Cox till Uniteds hemsida.Åtta spelare som startade den här säsongen med reservlaget fick också göra debut i A-laget senaste säsongen, det säger en del om hur talangfull den här gruppen är.”

Cox fortsätter:

“James förtjänar det här. Han har varit nominerad till tre utmärkelser innan i akademilaget, vilket visar vilken nivå han legat på de senaste åren.”

Det som framför allt stack ut med Garner den här säsongen var att han adderade ett målskytte vi inte sett innan. Totalt blev det tio mål från mittfältaren under säsongen. Utöver har 19-åringen, tack vare sin spelskicklighet och mognad, fått chansen i såväl Premier League som Europa League under säsongen. Bland annat blev det ett inhopp i ligan mot Norwich.

Förra årets mottagare av priset var den numer Werder Bremen-utlånade Tahith Chong.

Anthony Elanga årets unga spelare

Anthony Elanga utses till årets unga spelare i United. De som utsåg honom till det var tränaren Neil Ryan i samarbete med akademichef Nick Cox som utsåg vinnaren. Det var inget enkelt beslut detta heller enligt Cox.

“Det här var ett riktigt svårt beslut,” säger Cox till Uniteds hemsida. “Teden Mengi var genomgående enastående i FA Youth Cup och förtjänar definitivt uppmärksamhet, men han var primärt en del av U23-truppen förra säsongen.

“Anthony förtjänar emellertid det här priset. Han är en spännande spelare som gjorde några fantastiska mål för U18 förra säsongen. Det är flera olika faktorer som påverkade när vi fattade vårt beslut, framför allt i den här åldersgruppen. Utanför planen är Anthony extremt hängiven och hans insats är alltid maximal, oavsett om det är hans utbildning, träning eller återhämtningsarbete, och det är exakt vad vi vill se från våra unga spelare.

“På planen har han blivit jämnare, han visar regelbundet sin snabbhet, stil och avslutsförmåga, samtidigt som han också har förbättrat sin arbetsinsats.”

Förra året var det Mason Greenwood som vann priset. Elanga blir den andra svensken att vinna priset. Första svenska vinnare var Bojan Djordjic, som prisades 2000.

Marcus Rashford gjorde årets mål

Som vi noterade tidigare idag utsågs Marcus Rashfords frisparkskanon mot Chelsea till säsongens Unitedmål.