Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pereira på väg bort; United lägger bud på Sancho; Porto vill snabba på United

Det märks att transferfönstret snart är över då dagens nyhetssvep fullkomligt domineras av olika rykten. Det kommer starka rykten om att United ska lägga bud på Sancho och Porto vill att United snabbar på med att lägga ett bra bud på Telles. Dessutom verkar Andreas Pereira dra till Lazio. 

United ska buda på Sancho

Trots att det har stått klart under hela säsongen att Borussia Dortmund inte är villiga att släppa Jadon Sancho för mindre än cirka 120 miljoner euro har Manchester United avvaktat med ett ordentligt bud.

Men nu menar flertalet journalister att United ska ha fått tummen ur röven och kommer komma med ett bud i veckan. Om Dortmund kommer godkänna, även om United slänger fram de önskade pengar, är något oklart i nuläget.

Vi börjar med Liam Bradford som är journalist på BBC.

Fortsätter med Constantin Ecker som har bra koll på både engelsk och tysk fotboll. Han menar även att vi supportrar inte ska lita på siffrorna som har figurerat i media.

Och vi kör helt sonika vidare med en av de mest frekventerade i Sanchofrågan, den norske journalisten Fredrik A. Filtvedt som skriver för Dagbladet och verkar ha bra ingångar i storyn. Kontentan från hans horisont är att United inte gett upp på Sancho.

https://twitter.com/fafiltvedt/status/1310284832728133634?s=21

Vi fortsätter med både ESPN och Manchester Evening News där bägge sajterna menar att United går för det, men att Dortmund kommer vara svårflörtade. Detta då man tidigt satte en egen deadline på 10 augusti, då man ville veta vilka spelare som skulle tillhöra Dortmund när den nya säsongen startade.

Enligt ESPN är det fortfarande samma prat som innan, att United tycker att Dortmunds prislapp är orimlig sett till nuvarande världsläge. Enligt MEN ska United få Dortmund knäsvaga genom att baka in lite bonusar i dealen.

Och vi avslutar med Fabrizio Romano som i en tweet om Alex Telles får in att det i Sanchogate fortfarande är 120 miljoner euro som gäller.

Ibland känns det som att man inte kommer någonstans med någonting.

Pereira på väg till Lazio

Under de senaste dagarna har det mer och mer spekulerats i att Andreas Pereira ska vara på väg till den italienska huvudstadsklubben Lazio, vilket vi skrev om i gårdagens nyhetssvep.

Det är flertalet olika källor så ska försöka redogöra för allting så tydligt som möjligt.

Vi börjar med den normalt sett väldigt trovärdige Fabrizio Romano som i en tweet menar att Lazio har erbjudit ett lån med köpoption till United. Manchester United i sin tur ska kunna tänka sig att låna ut Pereira och i dagsläget är det oklart ifall Lazio i sådana fall skulle ta över hela lönen.

Uppgiften får stöd från Jason Burt på The Telegraph som menar att brasilianaren, som inte spelat sedan i augusti, behöver speltid. United ska vara öppna för idén att sälja honom. I samma artikel nämns det också i slutet att United vill göra sig av med Chris Smalling, Sergio Romero, Diogo Dalot och att man är ”desperata” över att sälja Marcos Rojo.

Men vi återgår till Pereira. Enligt den brasilianska tidningen Esporte Interativo, där Sport Witness hjälper till med översättningen, ska Pereira redan haft samtal med Lazios tränare Simone Inzaghi. De kommer även med detaljer om att det verkar bli ett lån först och sedan en option om att köpa loss honom för 27 miljoner euro. Även att United ska ha bakat in att man får tio procent vid en eventuell vidareförsäljning.

Däremot ska det enligt samma artikel från Sport Witness finnas uppgifter en supportersajt till Lazio, La Lazio Siamo Noi, att Lazio följt Pereira i tre år. Även att man har lagt ett bud på 15 miljoner euro, men att United ska kräva mer. Trots det ska Lazio känna sig säkra på att man kommer få loss 24-åringen.

Och vi avslutar Pereirasvepet med lite nyheter från transfergurun Gianluca Di Marzio som slår fast att Andreas Pereira är väldigt nära Lazio.

Porto vill att United skyndar på

Portos ytterback Alex Telles har varit på väg till United i några veckors tid och nu ska man enligt Fabrizio Romano funnit en överenskommelse i de personliga avtalen mellan klubbarna. Däremot återstår fortfarande förhandlingar klubbarna emellan (hört den förr?). Samtidigt ska United ha en ”Plan B” ifall man inte får loss Telles.

Och enligt den portugisiska tidningen O Jogo ska inte Porto vilja vänta särskilt mycket längre tid för ett bra bud på Telles då man vill ha tid att köpa in en ersättare. Därför behöver dealen gå loss inom de närmsta dagarna.

https://twitter.com/psoccercom/status/1310572455350743040?s=21