Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cavani i karantän; Premier League vill ha publik; Tuanzebe tillbaka

Livet efter transferfönstrets stängning betyder att nyheterna blir något färre, vilket även spekulationerna blir. I dagens nyhetssvep blir det mest konstateranden. 

Så som att Edinson Cavani ska sitta i fjorton dagars karantän. Att Axel Tuanzebe är tillbaka i full träning. Att Premier League och Manchester United sätter press på regeringen för att få tillbaka publik och att Skottland har släppt sin landslagstrupp – med tre Unitedspelare i.

Cavani i karantän – debuten dröjer

På grund av coronaviruset kan Edinson Cavanis debut i Manchester United dröja något. Detta då han kommer från Frankrike och för folk som tar sig från Frankrike till Storbritannien behöver man sitta i karantän i 14 dagar.

Det hade varit annorlunda ifall Cavani hade tränat och spelat med Paris SG för då hade man enligt både BBC och The Times för varit Cavani varit i en elitlags-bubbla och inte räknats in i karantänsreglerna.

33-årige Cavani anlände till Manchester i söndags och blir således först spelklar 18 oktober, vilket betyder att han kommer missa Uniteds nästa match mot Newcastle 17 oktober.

Ligorna vill ha tillbaka publik

#LetFansIn är en ny kampanj som Premier League, EFL, FA, Women’s Super League och Women’s Championship startat och som går ut på att man vill ha tillbaka publik på läktarna.

Premier Leagues hemsida har ligan i ett uttalande skrivit att hälsan för Storbritannien som land är det viktigaste och att man har jobbat i flera månader med experter för att öppna upp läktarna på säkrast möjliga sätt. Man menar också att man har en tät dialog med Supporterorganisationen, Football Supporters’ Association, om de senaste nyheterna.

Man menar också att alla de tidigare nämnda ligorna har visat under elva framgångsrika test att man kan hantera matcher på ett säkert sätt. Det ska också handla om att man vill få igång samhället runt matcherna igen.

För att nå detta har man bett regeringen om att få ta in publik igen.

Brevet på Premier Leagues hemsida har skrivits under Richard Masters, David Baldwin, Mark Bullingham och Kelly Simmons som är de fyra högsta hönsen på de fyra olika ligorna/organisationerna.

Även Manchester United som klubb visar att man står bakom kampanjen #LetFansIn då man i ett Twitterinlägg uppmanar folk att skriva under en namninsamling. Detta då det brittiska parlamentet måste ta upp det för en debatt ifall man når över 100 000 signaturer. I skrivande stund (onsdag eftermiddag) har 162 188 brittiska medborgare skrivit under.

Tuanzebe närmar sig spel

Axel Tuanzebe, minns ni honom?

22-åringen har inte spelat en minut för Manchester United sedan december förra året på grund av olika skador och i början av den här säsongen har han varit borta på grund av en fotskada.

Men nu menar The Telegraph att Axel Tuanzebe tränar på för hundra procent och är redo att utmana om speltid efter landslagsuppehållet.

Det är en viktig säsong som väntar för Axel Tuanzebe, som olyckligtvis har dragits med skadeproblem i stora delar av hans unga karriär.

Tre spelare i Skottlands trupp

Det är snart dags för damerna att ha ännu en paus för landslagsspel. Inte helt oväntat kommer många Manchester United spelare att vara med i de olika landslagstrupperna och i Skottland blir det hela tre stycken.

Kirsty Smith, Kirsty Hanson och Jane Ross har möjlighet att dra på sig landslagsdressen i EM-kvalet där de möter Albanien på hemmaplan 23 oktober, samt Finland på bortaplan 27 oktober.

Tidigare idag

Tidigare under dagen har vi publicerat nyheter om vilka tröjnummer nyförvärven Alex Telles och Facundo Pellistri blivit tilldelade.

Spelarnummer för Telles och Pellistri

Res med oss till Manchester!