Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Watford

Manchester United v Watford FC - Premier League

Imorgon kväll har det blivit dags för Manchester United att kliva in i årets upplaga av FA-Cupen. På besök till Old Trafford kommer tabellsexan i Championship, Watford. 

Manchester United

Laget kommer från en tung förlust i Ligacup-semifinalen mot Manchester city. En match där framförallt de offensiva spelarna inte kom upp i nivå. Nu hoppar man från ett cupspel direkt till ett annat och jag tror Ole Gunnar Solskjaer ser FA-Cupen som en bra möjlighet till en titel.

Norrmannen bekräftade efter förlusten mot city att laget kommer att roteras mot Watford. Under dagens presskonferens bekräftade han bland annat att Odion Ighalo kommer att finnas med i matchtruppen. Hur roterat laget nu blir återstår att se då han också betonade att det blir en elva som han tror kan vinna.

Facundo Pellistri har testats positiv för Covid-19 och självisolerar, Cavani är avstängd och Phil Jones är fortfarande skadad. Sergio Romero och Marcos Rojo har gjort sina sista matcher för klubben. Utöver de ska alla spelare vara tillgängliga. Med undantag för nyförvärvet Amad Diallo.

Många spelare är dock i stort behov av vila. Harry Maguire, Marcus Rashford, Bruno Fernandes och Aaron Wan Bissaka har spelat extremt mycket fotboll. Med en match mot Burnley på tisdag som hägrar tycker jag att ingen av de ovan nämnda bör spela. Detsamma gäller Fred, han bör inte heller ta plats i elvan.

Manchester United v Club Brugge - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg

Nu lär det dock inte bli så. Det förvånar mig inte om i alla fall Fernandes och Maguire startar imorgon.

Dean Henderson borde få vakta målet från start. Framför honom tror jag att Axel Tuanzebe tar plats från höger i backlinjen. Eric Bailly och (så klart) Harry Maguire i mitten och Alex Telles till vänster är den backlinje jag tror vi kommer få se.

Nemanja Matic som ankare känns rätt givet. Även Donny van de Beeks medverkan känns klar, den stora frågan är vem som blir den tredje mittfältaren. Det förvånar mig som sagt inte om Fernandes startar men jag tror ändå att Paul Pogba blir den som tar platsen.

Juan Mata är bra i de inhemska cuperna så han borde starta. Hade varit kul att se Mason Greenwood i en central position och om Ole Gunnar nu är seriös med rotation så hoppas jag att Daniel James eller Jesse Lingard tar platsen till vänster.

Möjlig startelva:

Watford

Watford åkte förra säsongen ut ur Premier League. Laget hamnade näst sist i tabellen med endast 34 inspelade poäng på 38 matcher. Nu gör de alltså sin första säsong i Championship sedan 2015.

Efter 22 spelade matcher i sin återkomst till andradivisionen befinner de sig på en sjätteplats som vi alla vet innebär en Playoff-plats. Laget har vunnit tio matcher, spelat sju oavgjorda och förlorat fem vilket hittills får anses vara en besvikelse för en av favoriterna att vinna Championship.

I augusti anställde de Vladimir Ivic som ny tränare. Men den serbiska tränaren blev som majoriteten av de tränare som tar över Watford inte särskilt långvarig på posten. Efter 2–0 förlusten mot Huddersfield den 19 december fick Ivic nämligen sparken. Xisco Muñoz tog över och har sedan dess vunnit en match och förlorat en match.

Swansea City v Watford - Sky Bet Championship

Watford har en mängd spelare borta på grund av skada. Däribland Craig Cathcart, Christian Kabasele och Isaac Success. Den unga anfallaren Joao Pedro är tveksam till start och James Garner är som bekant inte tillgänglig då han är utlånad från just Manchester United.

Under Vladimir Ivic ställde de allt som oftast upp i en 3-5-2 uppställning men under Xisco Muñoz har de båda matcherna spelat i en rak 4-4-2. Huruvida de fortsätter med det är så klart oklart men jag lutar åt att de fortsätter med en fyrbackslinje.

Troy Deeney, Ben Foster, Ben Wilmot och Ismaila Sarr känns som de mest självklara namnen i startelvan. Men jag har också svårt att se Tom Cleverley och Nathaniel Chalobah utanför startelvan. De kommer ställa upp med starkast möjliga elva, allt annat skulle vara en enorm överraskning.

Möjlig startelva:

Historik

Senast lagen möttes var på Old Trafford den 23 februari förra året. Då vann Manchester United med 3–0 efter mål av Anthony Martial, Bruno Fernandes och Mason Greenwood.

Ni kommer väl ihåg Martials delikatess? Om inte så kommer målet här:

Visste ni att…

 • Manchester United har vunnit 14 av de senaste 16 matcherna mot Watford.
 • I fem av de sex senaste hemmamatcherna mot Watford har United hållit nollan.
 • De gamla Unitedspelarna Ben Foster och Tom Cleverley är tillgängliga inför morgondagens match. Det är dock inte Craig Cathcart som är skadad. James Garner är som bekant inte tillgänglig då han för tillfället är utlånad från Manchester United.

Matchinformation

Manchester United
Watford
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 3
Tid: Lördagen den 9 januari 2021, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Andrew Madley
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Cavani (avstängd, tredje matchen av tre)
 • Diallo (visum)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Rojo (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V20/12LeedsHPL6-2
V23/12EvertonBLC2-0
O26/12LeicesterBPL2-2
V29/12WolvesHPL1-0
V1/1Aston VillaHPL2-1
F6/1Man CityHLC0-2

Watford

Skador och avstängningar:

 • Dele-Bashiru (knä, maj)
 • Garner (otillgänglig mot United)
 • Kabasele (knä, inget datum)
 • Masina (vad, februari)
 • Perica (hamstring, februari)
 • Success (hälsena, mars)
Tveksamma:

 • Cathcart (skada)
 • Pedro (skada)
 • Quina (hamstring)
FORM
V12/8RotherhamHCHA2-0
V12/12BirminghamBCHA1-0
O15-12BrentfordHCHA1-1
F19-12HuddersfieldBCHA0-2
V26-12NorwichHCHA1-0
F1/2SwanseaBCHA1-2

United mot Watford

Totalt:3423-5-662-30
Hemma:1511-3-132-9
FA-cupen:64-1-110-3
SENASTE MÖTENA
V2018-09-15BPL2-1
V2019-03-30HPL2-1
F2019-12-22BPL0-2
V2020-02-23HPL3-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2017-02-11HPL2-0
V2018-05-13HPL1-0
V2019-03-30HPL2-1
V2020-02-23HPL3-0