Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rojo och Romero lämnar United; Ighalo involverad imorgon; Pellistri covidpositiv

Manchester United Press Conference

Det var en nyhetstung presskonferens som Ole Gunnar Solskjaer bjöd på inför morgondagens FA-cupmatch mot Watford. Framför allt bekräftar Solskjaer att Marcos Rojo och Sergio Romero har gjort sitt i Manchester United.

Facundo Pellistri har testats positiv för covid-19 men Odion Ighalo kommer att vara involverad imorgon. Så fick Solskjaer förstås också prata om Amad Diallo.

Annars haglar det Premier League-nomineringar över United. 

Solskjaers presskonferens

…allmänt

 • Lagnyheter: Undantaget Facundo Pellistri, som har covid (se nedan), har United inga problem inför morgondagens match. Det blir förstås förändringar men det blir ett lag som Solskjaer tror kan vinna.
 • Reaktion efter city: United är förstås besvikna men har flera gånger under säsongen visat att laget kan komma tillbaka efter en motgång.

…om Odion Ighalo

 • Ighalo kommer att vara involverad imorgon. Det är speciellt för honom med match mot sin före detta klubb. Han har inte fått många möjligheter den här säsongen men hans attityd har varit exemplarisk.
 • ”Förhoppningsvis behöver jag inte byta in honom,” säger Solskjaer och indikerar därmed att nigerianen börjar på bänken.
 • Frågeställaren ville också att Solskjaer skulle bekräfta att Ighalo lämnar United när hans lån löper ut i januari. Solskjaer valde emellertid att ignorera den delen av frågan.

…om Rojo och Romero

 • Solskjaer bekräftar att argentinarna Marcos Rojo och Sergio Romero har gjort sitt i Manchester United.
 • ”De båda har kontrakt till sommaren och de kommer inte förlängas. Så vi försöker hitta klubbar åt dem.”
 • De båda har varit hemma i Argentina men Romero är tillbaka i England nu. Spelarna har emellertid agerat professionellt och kommer att vara redo om United skulle behöva deras tjänster.

…om Amad Diallo

 • Solskjaer är uppspelt kring alla spelare som kommer in.
 • ”Han är en spännande spelare med några fantastiska egenskaper som vi ser fram emot att utveckla.”
 • Beroende på hur Diallo ser ut under hans första träningar kommer beslut fattas om han ska inleda i U23 eller gå direkt in i a-laget. Mellan raderna läser åtminstone jag in att United menar att Diallo är längre fram i utvecklingen än Facundo Pellistri.

…covid-19

 • Det som sker i samhället är oroande. Solskjaer känner sig emellertid säker inom Uniteds bubbla. Klubben har agerat bra och spelarna har följt de riktlinjer de har fått.
 • ”Jag hoppas att vi kan fortsätta spela. Jag tycker att det har en positiv inverkan på alla.”

…Pellistri covidpositiv

 • Om någon såg framför sig att Facundo Pellistri skulle göra a-lagsdebut imorgon så har de förhoppningarna grusats. Uruguayanen har testats positiv för covid-19. Solskjaer säger att Pellistri ändå mår bra.
 • Spelaren har inte tränat med a-laget över jul, så det förefaller inte finns någon risk för smittspridning i truppen i nuläget.

Covid i Burnley

Sean Dyche bekräftar idag att ett par spelare i Burnley har testats positiva för covid-19. I nuläget är deras FA-cupmatch mot MK Dons fortfarande planerad att spelas.

På tisdag reser Manchester United till Burnley för att spela den från premiäromgången uppskjutna matchen. I nuläget har vi inget som tyder på att den matchen blir uppskjuten på nytt. Skulle det förändras återkommer vi givetvis med information så snart som möjligt.

Fernandes, Pogba, Rashford och Solskjaer nominerade

Snart en tredjedel in i januari tycker Premier League att det är lämpligt att utse de bästa prestationerna i december. Nomineringarna domineras, förstås, av Manchester United.

Bruno Fernandes och Marcus Rashford är nominerade till priset som månadens spelare.

Ole Gunnar Solskjaer kan bli månadens manager.

Paul Pogbas fullträff mot West Ham kan bli månadens mål.