Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Luca Ercolani klar för Carpi

Arsenal v Manchester United: Premier League 2

Den unge mittbacken Luca Ercolani vänder hem till Italien. Serie C-klubben Carpi meddelade på lördagen att man är överens med 21-åringen men att en läkarundersökning ännu återstår. 

Det var i maj ifjol som Manchester United meddelade att man knutit till sig Luca Ercolani över säsongen 2020-21. Italienaren fick större delen av förra säsongen förstörd av en knäskada och förlängningen möjliggjordes genom att United aktiverade en klausul som fanns i 21-åringens kontrakt.

Denna säsong har Ercolani gjort fem matcher i reservlagsligan. Oturligt nog ådrog han sig en ny knäskada i november som har hållit honom borta sedan dess. Skadehistoriken verkar dock inte avskräcka italienska Carpi som på lördagen meddelade att man värvar Ercolani.

Ercolani kom till United från Forli inför säsongen 2016/17 och har meriter från Italiens U20-landslag. Carpi, som nu blir nästa adress, håller till i Serie C. Serien är indelad i grupper och Carpi är i skrivande stund ett mittenlag i b-gruppen. Övergången förutsätter att Ercolani klarar den sedvanliga läkarundersökningen och kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2022.