Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ville se hur han skulle agera som lagkapten

Manchester United v Watford - FA Cup Third Round

United gjorde jobbet i FA-cupens tredje omgång, men inte så mycket mer. En positiv start från hemmalaget och mål efter fem minuters spel av Scott McTominay räckte för att bärga segern. Det ska dock sägas att Watford inte alls var ofarliga och kunde med lite mer skärpa fått utdelning på Old Trafford. 

Intrycket från start var att det fanns en rad spelsugna lirare i Uniteds startelva, då Ole Gunnar Solskjaer valde att rotera på nästan varje position. Man inledde mycket piggt och satte ett högre tempo än Watford förmådde att hänga med i.

Inte ologiskt följde också ett ledningsmål för de rödklädda efter att Scott McTominay, som för kvällen bar kaptensbindeln, stångade in 1-0 på hörna. Viljan att fortsätta trycka på offensivt höll i sig och känslan var att det kunde ha runnit ifrån – att det borde ha runnit ifrån.

Efter sisådär tjugo minuters spel var det som att luften gick ur hemmalaget och initiativet gavs till stora delar åt gästerna. Solskjaer beskrev det ganska bra på presskonferensen efter matchen med att det var en insats som gick tvärtemot vad vi har varit vana vid. Under hösten har man som bekant ofta satt sig i prekära lägen i matcher för att sedan vända på ordningen. Igår var man påkopplade direkt men tappade istället allteftersom.

Kanske var det en konsekvens av en nykomponerad elva. Kanske var det en konsekvens av nivån på motståndet. Hade nämligen Watford varit lite vassare och haft lite mer Premier League-rutin från förra säsongen på planen, då hade kvitteringen hängt ännu mer i luften. Till exempel saknade man sin lagkapten och härförare i Troy Deeney, som satt i sjukstugan.

Summeringen av gårdagskvällen är kort och gott att United gjorde jobbet och kravlade sig vidare i FA-cupen, utan att glänsa. Fokus var snarare på de som inte spelade, då dessa gavs chansen att vila. I 70 minuter såg det dock ut som att de elva som fanns på planen också hade tagit åt sig den uppmaningen. Det fanns egentligen ingen spelare som stärkte sina aktier nämnvärt, vilket man givetvis hade hoppats på.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

I en kortare presskonferens efter matchen fick norrmannen främst frågor gällande sin syn på gårdagens spelarprestationer samt gavs ett par skadeuppdateringar.

…om matchen

  • Glad över att vara vidare. Började lite tvärtemot vad det annars brukar. Börjar bra första kvarten men tappar sedan. Förlorar för många bollar och göra saker svårt.

…om spelarprestationer

  • Brandon Williams gjorde det bra. Har inte spelat på ett tag dock. “Ville se honom gå framåt och vara offensiv. Bra insats.”
  • “Scott McTominay gör alltid sitt bästa och är inte rädd för att ta för sig. Ville testa honom som kapten idag för att se hur han reagerade.”
  • Donny van de Beek gör bra avvägningar och spelar hela tiden smart. Positiv match för honom.
  • Hade en frontfyra där Mason Greenwood ingick. “Han ville mycket idag och den här insatsen gjorde honom gott.”

…om skador

  • Angående Victor Lindelöf, Paul Pogba, och Luke Shaw konstaterar Solskjaer att de var skadade.
  • Eric Bailly fick en rejäl smäll. Tog i nacken verkade det som. Lär få svar imorgon. (Av Baillys tweet nedan att döma ska smällen inte ha varit allvarlig.)

Presskonferensen i sin helhet finns att se här.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Watford 1-0

Spelarbetyg: Manchester United – Watford 1-0

Res med oss till Manchester!