Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Lotta Ökvist lämnar Manchester United

Manchester United Women Training Session

Manchester United är en svensk fattigare, detta efter att klubben idag gått ut med att Lotta Ökvist lämnar klubben för spel i Göteborgs FC. Även hennes nya klubb har bekräftat övergången.

Det blev inte riktigt som vi hoppades på med Lotta Ökvist, det får vi vara ärliga att säga. Hon värvades något överraskande in i slutet av augusti 2019, för att ta över vänsterbacksplatsen efter den utflyttade Alex Greenwood. Hon fick chansen direkt, då hon startade det upphaussade derbyt på Etihad i början av september 2019 och även två omgångar senare i matchen mot Liverpool. Båda gångerna blev hon utbytt tidigt, och sedan gjorde hon bara ytterligare en ligamatch säsongen 2019/20.

Nu under 2020/21 har det bara blivit en ligamatch från start och två inhopp, och det har länge ryktats att hon skall vara på väg till Göteborgs FC, något som nu alltså bekräftats även på deras officiella hemsida.

Casey Stoney till Uniteds officiella hemsida.

”Jag skulle personligen vilja tacka Lotta för hennes engagemang och hårda arbete under hennes tid här hos oss. Hon är inte bara en bra spelare utan en fantastisk person. Det har varit ett svårt år för henne, och vi som klubb ville göra det som var rätt mot henne och ge henne chansen att återvända till Sverige. Vi önskar henne ett stort lycka till i den nästa delen av hennes karriär.” 

Med cuper inräknat blev det tio matcher (sju från start, tre inhopp) för Lotta Ökvist i Manchester United.

Vi önskar henne ett stort lycka till i Göteborg!

Res med oss till Manchester!