Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham – Manchester United

Manchester United reser till London som serieledare. När det är dags för avspark mot Fulham imorgon kväll handlar det emellertid mest troligt om att återta serieledningen. Tabellen indikerar att Fulham borde vara en enkel uppgift för bortastarka United men en närmare studie indikerar att Fulham numer är ett svårslaget lag.

Redan ikväll kan United tappa serieledningen. Om Leicester besegrar Chelsea tar laget över förstaplatsen. Imorgon har dessutom Manchester city chansen att gå upp i topp, då de möter Aston Villa 2,25 timmar före Uniteds match. Men hur det än går i de båda matcherna är det upp till United om vi vill avsluta veckan som tabelletta.

För Uniteds självförtroende som klubb räknas varje timme som tabelletta. Så det gäller att ta vara på chansen när den nu ges. Vår chans till titeln är fortsatt att betrakta som liten – såväl oddsmakarna som Fivethirtyeights algoritmer menar att sannolikheten för det är en på tio – men bara att vara med däruppe stärker laget.

Avspark imorgon kväll klockan 21.15 och matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.

Manchester United

Manchester United har nu gått ett helt kalenderår utan att förlora på bortaplan i Premier League. Något annat än att den sviten – nu 16 matcher lång – förlängs imorgon kväll skulle vara en enorm besvikelse.

Att Liverpool väntar i cupen på söndag spelar förstås ingen roll. Ole Gunnar Solskjaer matchar imorgon den elva han tror har störst chans att ge oss en seger. United har – såvitt vi vet – inga skador som bekymrar (Brandon Williams är ute men skulle oavsett inte ha spelat). Bruno Fernandes, Harry Maguire och Luke Shaw lever under avstängningshot men det finns ingen logik i att vila dem mot Fulham för att de inte ska riskera att missa Sheffield United.

Någon Amad Diallo lär vi inte få se ännu. När Solskjaer pratar om ivorianen är det ändå tydligt att det är en spelare vi kommer att få se under säsongen.

David de Gea, Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire skriver vi in som självklara i elvan. Mot Liverpool blev det Victor Lindelöf men jag gissar att Solskjaer precis som mot Burnley väljer Eric Bailly imorgon. På vänsterbacken kan Alex Telles tänkas komma in men utgångstipset är att formstarke Shaw startar.

Liverpool v Manchester United - Premier League

Framför backlinjen är det sannolikt bäddat för Paul Pogba och Nemanja Matic. I matcher där United kan förväntas vara spelförande är det ofta Solskjaers föredragna duo. Jag utesluter inte att Fred eller Scott McTominay går in i laget men det skulle ändå förvåna. Pogba på bänken kan jag emellertid inte föreställa mig och även en offensivare position för fransmannen skulle förvåna.

Bruno Fernandes som tia behöver vi inte diskutera, även om många är av åsikten att portugisen skulle må bra av vila. Huvudpersonerna Solskjaer och Fernandes delar emellertid inte den åsikten, så Donny van de Beek får värma bänk på nytt.

Stämmer mitt resonemang får vi då en anfallstrio, med Edinson Cavani, Anthony Martial och Marcus Rashford som favoriter. Det kan emellertid inte uteslutas att Mason Greenwood får chansen. Vi behöver få igång tonåringen och det kan vi bara få om han spelar. Jag skulle inte bli chockad men väl förvånad om Juan Mata eller Daniel James får chansen.

Möjlig startelva:

Fulham

Allt vi egentligen behöver veta om Fulham kan sammanfattas med att de har målskillnaden 2-3 på de fem senaste ligamatcherna. Efter fem förluster på de sex första ligamatcherna och tio insläppta på de tre första har Scott Parker förvandlat sitt Fulham till ett svårslaget lag.

De förlorade senast mot Chelsea, men bara med uddamålet. Detta trots att de spelade hela andra halvlek med en man mindre. Chelsea hade 21 avslut i matchen men kvaliteten på lägena adderades bara till 1,38 xG enligt Understat.

Dessförinnan var Fulham obesegrade i fem ligamatcher. Sviten ter sig mindre imponerande när vi konstaterar att de nu har sju ligamatcher utan seger. (De vann mot QPR i cupen, men först efter förlängning.) De betyder att de inte har vunnit i ligan sedan i november, då de reste till Leicester och vann med 2-1. Det var inte bara senaste gången de vann utan också senaste gången de gjorde fler än ett mål i ligan. Totalt har de mäktat med tre fullträffar på de sju senaste ligamatcherna. Då imponerar defensiven mer. Manchester city vann med 2-0 den 5 december. Därefter har Fulham hållit nollan fyra gånger (QPR i cupen inkluderat) och släppt in ett mål tre gånger.

Förlusten mot Chelsea var inte tung bara för att det blev förlust utan även för att Antonee Robinson blev utvisad medan Bobby Decordova-Reid drog på sig sin femte varning för säsongen. Därmed är de båda avstängda imorgon. Tunga avbräck med tanke på att Decordova-Reid leder den interna skytteligan (fyra mål i ligan och dessutom ett par i cuperna) medan Robinson har fjärde mest speltid i laget.

Ruben Loftus-Cheek är utlånad från Chelsea och fick därför inte spela senast. Han är tillgänglig nu. Det är även Mario Lemina och Aleksandar Mitrovic efter skadefrånvaro. “Mario Lemina är tillgänglig och han kommer att vara med i truppen,” sa Parker. “[Mitrovic] är fit igen. Han har inte tränat på gräset de senaste dagarna men han kommer att vara tillbaka för den här matchen.”

I början av säsongen matchade Parker ofta en fyrbackslinje men den senaste tiden har han uteslutande valt en fembackslinje.

Alphonse Areola är given i mål och något annat än att Ola Aina, Tosin Adarabioyo och Joachim Andersen är de tre centrala försvararna skulle förvåna stort. Kenny Tete är given som högerspringare. Att han bara har spelat fyra ligamatcher under säsongen beror på lång skadefrånvaro.

Robinsons frånvaro på vänsterkanten öppnar för Joe Bryan. För United finns det anledning att anfalla mot Bryan. För Fulham har elva insläppta på fyra matcher med Bryan i startelvan, jämfört med 14 på de 13 han inte har startat.

Mot topplagen tenderar Parker att välja fyra centrala mittfältare och en ensam anfallare. André-Frank Zambo Anguissa och Harrison Reed är att betrakta som givna och Ademola Lookman tar sannolikt en startplats. På topp torde Ivan Cavaleiro spela medan den återigen tillgängliga trion Mitrovic, Loftus-Cheek och Lemina sannolikt konkurrerar om den sista platsen.

Möjlig startelva:

Historik

Nästan två år har gått sedan Manchester Uniteds senaste match mot Fulham. Då som nu gick vi in i matchen med ett oerhört stort självförtroende, efter nio vinster och en oavgjord under då nye managern Ole Gunnar Solskjaer.

Fulham visade sig bli en munsbit för United. Anthony Martial la upp för Paul Pogba för matchens första mål och sedan sprang Martial in ett briljant solomål innan Pogba avslutade matchen med ett straffmål.

Vi skulle förvisso bara vinna en av våra tio första matcher någonsin mot Fulham men därefter har vi varit överlägset bättre, med 51 vinster mot 14 i historien. De tolv senaste mötena har slutat med tio vinster för United och två oavgjorda. På Craven Cottage har vi fyra raka vinster med målskillnaden 12-1.

Visste ni att…

 • Fulhams senaste seger mot United var i december 2009. Då ställde United upp med de nuvarande assisterande tränarna Michael Carrick och Darren Fletcher som mittbackspar.
 • Mot de så kallade topp 6-klubbarna har Fulham, i Premier League, resultatraden 0-3-29 på de 32 senaste försöken.
 • Som spelare förlorade Ole Gunnar Solskjaer aldrig mot Scott Parker (sex vinster, två oavgjorda).

Matchinformation

Fulham
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 18
Tid: Onsdagen den 20 januari 2021, 21.15
Plats: Craven Cottage, London
Domare: Martin Atkinson
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Jones (skadad, inget datum)
 • Pellistri (covid-19, inget datum)
 • Rojo (i Argentina, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Diallo (matchform)
FORM
V29/12WolvesHPL1-0 
V1/1Aston VillaHPL2-1 
F6/1Man CityHLC0-2 
V9/1WatfordHFA1-0 
V12/1BurnleyBPL1-0 
O17/1LiverpoolBPL0-0 

Fulham

Skador och avstängningar:

 • Cairney (knä, ev. 24 januari)
 • Kongolo (skada, inget datum)
 • Reid (avstängd, en match)
 • Robinson (avstängd, första matchen av tre)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O16/12BrightonHPL0-0 
O19/12NewcastleBPL1-1 
O26/12SouthamptonHPL0-0 
V9/1QPRBFA2-0EF
O13/1TottenhamBPL1-1 
F16/1ChelseaHPL0-1 

United mot Fulham

Totalt: 8451-19-14170-91
Borta: 4117-13-1172-53
Premier League: 2820-5-365-29
SENASTE MÖTENA
V2013-11-02BPL3-1 
O2014-02-09HPL2-2 
V2018-12-08HPL4-1 
V2019-02-09BPL3-0 
SENASTE BORTAMATCHER
V2011-12-21BPL5-0 
V2013-02-02BPL1-0 
V2013-11-02BPL3-1 
V2019-02-09BPL3-0 
Res med oss till Manchester!