Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Premier League bekräftar bytesregel; Lån för Pellistri?; Boca med kontrakt till Rojo

Manchester United v Tottenham Hotspur: Premier League 2

I torsdagens nyhetssvep konstaterar vi att Premier League nu har bekräftat den nya bytesregeln som varit på gång under ett tag. Den innebär alltså att lag har rätt till ett fritt byte vid befarad hjärnskakning på en spelare. Vidare blir det ett par sillyrykten, där det snackas om en utlåning för Facundo Pellistri samt att Marcos Rojo verkar komma ett steg närmare en flytt.

Vi passar även på att uppmärksamma Cristiano Ronaldos globala målrekord och att både Phil Neville och Nicky Butt firar födelsedag idag.

Premier League bekräftar implementering av bytesregel

Under gårdagen stod det klart att Premier League nu blir den första toppligan att införa ett fritt byte om spelare befaras ha drabbats av hjärnskakning.

Beslutet har arbetats fram och tagits tillsammans med IFAB (International Football Association Board), vilket är det organ inom fotbollen som beslutar om spelregler.

Än har dock inget implementeringsdatum satts för regeln. Man ska först gå igenom en typ av byråkratisk process med bland annat FIFA och IFAB, där medicinska protokoll och dylikt ska fastslås.

Värt att notera om själva regeln är också att den kommer tillåta två fria byten per lag under match när misstanke om hjärnskakning uppstår.

Ännu inget A-lagsframträdande – Pellistri kan lånas ut

Manchester United v Everton: Premier League 2
Facundo Pellistri har ännu inte gjort något A-lagsframträdande i Manchester United. Nu uppges en utlåning vara aktuellt för 19-åringen.

United värvade två uruguayaner under sommarens transferfönster. En mer etablerad än den andre. I detta fall är det givetvis Facundo Pellistri som åsyftas, och inte Edinson Cavani.

Yttermittfältaren har för det mesta figurerat i reservlaget och där stått för totalt tre mål på åtta matcher. Det har förvisso blivit två Champions League-uttagningar för Pellistri, men någon speltid blev det varken mot Istanbul Basaksehir eller Paris Saint-Germain.

Det surrades om att chansen hade kunnat kommit mot Watford i ligacupen för ett par veckor sedan, men tråkigt nog fick Pellistri ett positivt Covid-19-besked.

Med Amad Diallo som ny i klubben finns det nu uppgifter om att ett lån istället kan vara aktuellt för 19-åringen. 

Någon eller några potentiella klubbadresser nämns dock inte.

Rojo till Juniors?

Den argentinska kanalen TyC Sports kommer idag med så kallade ”breaking news”. Återgivet at Sport Witness, meddelar man att Boca Juniors ska ha lagt fram ett personligt kontrakt för Marcos Rojo, vilket mittbacken nu väntas ta ställning till. Kontraktslängden uppges vara på tre år.

30-åringens kontrakt med United rinner ut till sommaren och ska man tro den argentinska nyhetskanalen är Boca Juniors angelägna att göra Rojo till säsongens första värvning.

Den sydamerikanska storklubben är emellertid inte sugna på att hosta upp någon övergångssumma och lär således vänta till dess att VM-finalistens kontrakt med United gått ut.

Födelsedagsbarn

Vi passar även på att uppmärksamma, inte bara ett, utan två, födelsedagsbarn som representerat klubben.

Födelsedagsbarn nummer ett är Phil Neville, som idag fyller 44 år.

För den som har missat har den yngre Neville-sonen flyttat till USA och ett tränaruppdrag i David Beckhams Inter Miami.

Födelsedagsbarn nummer två är Nicky Butt, som idag fyller 46 år.

Muss-redaktionen skickar givetvis ett stort grattis till bägge dessa United-ikoner!

Rekordbrytaren

Såväl som att vi grattar födelsedagsbarn, passar vi även på att uppmärksamma rekordbrytaren, Cristiano Ronaldo. Den före detta United-spelaren nådde under gårdagen ett målrekord som saknar motstycke i fotbollshistorien. Portugisen satte under gårdagens Coppa Italia-final mellan Juventus och Napoli alla tiders målrekord när den 760:e (!) kassen prickades in.

Av dessa 760 mål kom 118 i den röda tröjan.

Det är bara att lyfta på hatten.