Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Burnley – Manchester United 1-0

Manchester United v Newcastle United: U18 Premier League

Juniorlagets segersvit är bruten. Efter nio raka vinster blev det idag förlust borta mot Burnley. Hemmalaget gjorde matchens enda mål redan efter tre minuter. På tilläggstid blev Manchester Uniteds anfallare Dillon Hoogewerf utvisad.

Matchen visades inte på teve, så detta blir en mycket knapphändig rapport. Det vi kan konstatera är att juniorlaget just nu har en tunn trupp. Precis som förra veckan hade vi bara tre utespelare på bänken, varav två U16-spelare och en U15-spelare. Jämfört med senast saknades mittbacken Rhys Bennett. Istället gick högerbacken Iestyn Hughes in som mittback bredvid Björn Hardley.

Burnley tog en tidig ledning genom Unwin och United kunde aldrig hitta ett kvitteringsmål.

Statistiken berättar att United dominerade spelet. Vi tycktes emellertid ha svårt att förvalta spelövertaget (65 procents bollinnehav och 7-2 i hörnor) i kvalificerade chanser. Vi hade 19 avslut mot mål men bara 4 på mål (Burnley hade 10 avslut men 4 på mål).

På tilläggstid blev Dillon Hoogewerf utvisad. Oklart varför med en Burnleyspelare blev samtidigt varnad, så en spontan gissning är att det kan ha varit en eftersläng. Burnley fick fem varningar under matchen medan Hoogewerfs röda var det enda kortet för en Unitedspelare.

United är fortsatt tabelletta men om nuvarande trean Manchester city vinner sina tre hängmatcher går de förbi på bättre målskillnad. Tabelltvåan Liverpool är tre poäng före city men har bara en hängmatch på United. Wolves, tre poäng bakom city och också med tre hängmatcher på United, kan potentiellt också blanda sig i toppstriden.

Bilden är en arkivbild.

Burnley – Manchester United 1-0 (1-0)

U18 Premier League, 30 januari


1-0 ( 3  ) Unwin
r/k (90+4) Dillon Hoogewerf


Uniteds lag: Vítek; Jurado (Mainoo 86), Hughes, Hardley, Pye; Sviderský, Savage; Wellens, Hoogewerf, Emeran; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!