Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Liverpool – Manchester United 3-6

Middlesbrough v Manchester United - Premier League U18

Amad Diallo var sensationellt bra och blev tvåmålsskytt i Manchester United-debuten borta mot Liverpool. Ändå var det Joe Hugill som stal rubrikerna. Anfallaren gjorde fyra mål när United vann med 6-3!

Diallo spelade högerytter i matchen. Den taktiska överraskningen i United var att Hannibal spelade vänsterytter med Shola Shoretire som tia.

Matchinledningen var Liverpools. Detta framför allt till följd av slarv i United. Matej Kovár imponerade dock med en bra räddning vid första stolpen och sedan drog hemmalaget två skott utanför.

Knappa kvarten var spelad när Amad Diallo presenterade sig. Han snor bollen av sista försvararen och rundar målvakten för sitt första mål som Unitedspelare.

Tio minuter senare dubblas Uniteds ledning genom Joe Hugill. Shoretire pressar på mittplan och Hannibal klackar snabbt bollen till Arnau Puigmal som friställer Hugill och fri mot målvakten är anfallaren säker.

Liverpool ska emellertid komma tillbaka till 2-2. Först på ett långskott sedan United inte fått bort en hörna. Därefter efter ett inkast, efter horribelt försvarsspel av United. Först missar Álvaro Fernández grovt när han ska rensa. Bollen faller till Will Fish som i sin tur missar sin rensning. Slutligen är det Brandon Williams framför mål som inte lyckas rensa. Uselt av alla.

Efter paus är United dominanta. Diallo, Puigmal och Hugill kombinerar för tre hyggliga chanser innan målexplosionen kommer.

Ledningsmålet kommer efter ett fint anfall. Harvey Neville spelar in till Diallo som har letat sig till en central position utanför straffområdet. Diallo vänder på spelet till vänsterbacken Fernández som hittar Hugill med ett fint inspel och anfallaren avslutar elegant på ett tillslag.

Det som följer är en fullständig överkörning i dryga kvarten. Hannibal driver in i straffområdet mellan två försvarare och faller på ett utsträckt ben. Hugill tar hand om straffen och fullbordar sitt hattrick.

Inte nöjd med bara ett hattrick ser Hugill även till att fullborda ett äkta hattrick i andra halvlek. Puigmal pressar och Shoretire vinner boll så att Hugill friställs och givetvis gör han mål.

Shoretire ger sedan Hannibal friläge och igen blir fransmannen fälld för straff. Nu får Diallo ta straffen och han väljer en Panenka som givetvis lyckas.

Liverpool får avsluta målskyttet. Clarkson snor bollen av Ethan Galbraith (som efter ett par byten avslutade matchen som mittback) och han lyfter sedan bollen över Kovár och Hardy kan brösta in bollen i öppet mål.

Det sista som händer i matchen är att Kovár räddar ett friläge. Mot Leicester gjorde målvakten en usel match men idag visade han betydligt bättre takter. Bra insats trots tre insläppta mål.

Mindre bra var Uniteds obalanserade försvar. Teden Mengi saknades vilket innebar att vänsterbacken Reece Devine fick spela mittback. Någon mittback är Devine inte och det syntes. Inte heller Brandon Williams är mittback men när Will Fish klev av efter första halvlek fick Williams vikariera i mittförsvaret. Williams klev sedan av mitt i andra halvlek (såg inte ut att vara någon skada, så jag förmodar att det var planerat), varför mittfältaren Galbraith fick avsluta som mittback.

Om defensiven underpresterade så var offensiven sensationellt bra. Puigmal, Shoretire och Hannibal gjorde alla utmärkta insatser och var involverade i flera mål. Men de tre får ursäkta, den här matchen handlade om två spelare:

Joe Hugill gör alltså fyra mål mot Liverpool. Han tar därmed sin målskörd för säsongen till 14 på 18 matcher (varav bara 10 från start). En sensationell start på Unitedkarriären för anfallaren som inte bara är målskytt men som framför allt är målskytt.

Amad Diallo debuterar som tvåmålsskytt och han bjöd på en insats som gör att förväntningarna oundvikligen kommer att skruvas upp. Han liksom glider runt med bollen och har onekligen en utsökt bollkontroll. Stundtals var han på en annan nivå än alla andra på planen. En plats på bänken i a-laget borde inte vara långt borta.

Det är väldigt tidigt än men han är odiskutabelt en mycket spännande spelare. I situationen nedan är han omringad av halva motståndarlaget men kommer ändå till ett avslut som bara är någon decimeter från att gå i mål.

Segern ger United ett lyft i tabellen och vi går bland annat förbi Liverpool. På 13 matcher har vi resultatraden 5-3-5 med målskillnaden 33-35. Det ger en sjundeplats i den jämna tabellen med sex poäng till förstaplatsen och sju till nedflyttning. Nästa U23-match är på fredag kväll (20.00), då vi möter Blackburn på hemmaplan.

Toppbilden en arkivbild.

Uniteds mål

Diallo öppnar målskyttet:

Hugills första:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1355508333885575171?s=19

Hugills andra:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1355523188571037703

Hattrick på straff:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1355524259016130566?s=19

Hugills fjärde:

https://twitter.com/ferdinand098/status/1355525429113745412?s=19

Panenka av Diallo:

Liverpool – Manchester United 3-6 (2-2)

Premier League 2, Division 1, 30 januari


0-1 (14) Amad Diallo
0-2 (24) Joe Hugill (Puigmal)
1-2 (34) Morton
2-2 (43) Longstaff
2-3 (56) Joe Hugill (Fernández)
2-4 (65) Joe Hugill (straff)
2-5 (71) Joe Hugill (Shoretire)
2-6 (75) Amad Diallo (straff)
3-6 (83) Hardy


Uniteds lag: Kovár; Williams (McCann 68), Fish (Neville 46), Devine, Fernández; Puigmal, Galbraith; Diallo, Shoretire, Hannibal; Hugill (Helm 79)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK