Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi tänker inte på titelrace nu

Manchester United avverkade under gårdagen omgång 21 i Premier League och gjorde så mot Arsenal på bortaplan. På det stora hela blev det en tillknäppt historia, även om chanser inte saknades i 0-0-matchen. Poängtappet innebär därmed att United tappar ytterligare mark i toppstriden. 

Det går att se på lördagskvällens match med olika glasögon. En pinne borta mot Arsenal är under normala omständigheter såklart inte fy skam. Men igår var ändå känslan annorlunda.

Med tanke på sitsen United satte sig i mot Sheffield United i veckan var en trepoängare på Emirates det enda acceptabla. Nu blev det istället en, vilken egentligen kändes som noll.

Det var ett bortalag som förde stora delar av första halvlek, inte minst. Edinson Cavani och Paul Pogba var aktörerna som stack ut någorlunda vad gällde kreativiteten. Bruno Fernandes försökte i vanlig ordning men får inte saker och stämma för tillfället. Marcus Rashford såg stora delar av matchen likgiltig ut.

Det ska också sägas att United faktiskt tappar lite av sitt momentum när Scott McTominay tvingas kliva och där Paul Pogba får kliva ner bredvid Fred (även om Solskjaer inte vågar erkänna det). Anthony Martial kom in men gjorde ingen glad.

Om bortalaget tog kommandot i första så får hemmalaget sägas ha gjort detsamma i andra. Arsenal kom högre upp med laget och skapade både en och två högkvalitativa chanser. Närmast var Alexandre Lacazette, som prickade ribbans underkant på frispark i mitten av andra halvlek.

Nyligen nämnde Cavani fick kanske de bästa lägena för United att spräcka nollan men missade bägge gångerna. Det är givetvis positivt att anfallaren tar sig till lägen men utdelningen måste nästan börja komma lite mer regelbundet snart. Det blir av allt större vikt om United ska vara med och utmana om topplatserna.

Till sist kan vi också konstatera att i och med gårdagens oavgjorda resultat så är United obesegrade i 18 raka ligamatcher på främmande mark. Den bedriften har man inte stått för sedan den titeltunga säsongen 1998/1999.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

…om matchen

  • Dominerade första halvlek. Skapade dock inte alltför mycket. Hade några bra lägen i andra men marginalerna var inte på rätt sida.
  • ”Vi tänker inte på titelrace nu. Det är januari. Går inte att kontrollera vissa resultat men inställningen var bra. Dags igen på tisdag.”
  • Ett mål (straff) på sex matcher mot topplagen… ”Vi släpper åtminstone inte till alltför för mycket. Men måste ta vara på chanserna. Gäller att jobba hårt på träningarna.”
  • ”Matcherna mot topplagen är ofta tajta och det är alltid nära. Det var inte långt borta mot Liverpool och inte idag (läs igår) heller.”

…om McTominay, Cavani, och Williams

  • Hur mår McTominay? Magkramp. Återhämtar sig nog snabbt. Bytet förändrade inte jättemycket.
  • Tittar bara på Cavanis rörelse och det är små, små marginaler. Hans andra läge handlar inte ens om centimetrar… Svårt att kräva så mycket mer från honom.
  • 18 matcher utan förlust på bortaplan…Ett fantastiskt resultat. Det visar hur långt vi har kommit. Vi hoppas på fler vinster bara.”
  • Brandon Williams?Han kommer stanna. Spelade med U23-laget mot Liverpool. Vi är ute och spelar hela tiden, så vi måste ha så många spelare som möjligt tillgängliga. 

Presskonferensen i sin helhet.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Arsenal – Manchester United 0-0

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United 0-0