Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United 0-0

Manchester United fick nöja sig med 0-0 borta mot Arsenal. Över 90 minuter var det en jämn tillställning. United hade mer av bollen och kom till fler farliga lägen men Arsenal var närmast med en boll i ribban och hade totalt sett fler avslut.

Sammantaget kan vi ändå konstatera att det återigen blev 0-0 för United i en match mot ett så kallat klassiskt topplag. Trots att det blev 0-0 var det ändå en mindre intetsägande match än när Arsenal vann med 1-0 på Old Trafford i höstas. Det var också betydligt händelserikare än i 0-0-matcherna mot Chelsea, Manchester city och Liverpool. I slutändan står vi ändå där med 0-0 och det känns mest… meningslöst.

Isolerat till dagens 90 minuter var det faktiskt en okej insats av United men jag känner mig otillfredsställd.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Målvakten håller nollan men behöver inte anstränga sig överdrivet mycket för att göra så. Arsenal har förvisso 17 avslut men bara 3 på mål och det är avslut som en Premier League-målvakt förväntas rädda.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Varnad. En väldigt varierad insats av högerbacken. Han gör mycket som är bra, bland annat annat en potentiellt målräddande skottblockering och överlag många bollvinster. Fyller också på ganska bra framåt, men där är kvaliteten sämre. Slår några dåliga passningar och missar grovt i ett par glidtacklingar, vilket bland annat resulterar i varningen han får. Ger senare helt i onödan bort en frispark. Ändå ett steg i rätt riktning, kan jag tycka.

Victor Lindelöf: 7

En kompetent insats av den svenska mittbacken som han inleder med att kraft vinna en nickduell. Står rätt och vinner bollar när han behöver göra det och är noggrann i passningsspelet. 

Harry Maguire: 6,5

Varnad. Bredvid Lindelöf gör även Maguire mestadels en bra insats. Vinner en del bollar och är säker i passningsspelet. Avdrag på betyget för frisparkarna han ger bort.

Luke Shaw: 7,5

Uniteds just nu klart bästa ytterback gör ånyo en bra insats. Fyller på bra framåt och är involverad i mycket av det som United skapar i offensiven men sköter samtidigt sina defensiva insatser.

Scott McTominay: 6

Utbytt 37. Tidigt tydligt påverkad av magsmärtor, som efter matchen bekräftades vara magkramp. Hinner inte utmärka sig överdrivet mycket under tiden på planen men vi saknade hans energi efter paus.

Fred: 7

Vinner väldigt mycket boll på mittfältet och har – chockerande nog – Uniteds bästa avslut i matchen. Säker i passningsspelet men som vanligt går det att önska att han ska slå mer vågade passningar.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 80. Inleder piggt och tycks ha övertag på Soares. När Soares blir varnad slutar Rashford emellertid utmana ytterbacken och resten av matchen mynnar ut i väldigt lite för anfallaren. Vid några tillfällen känns det som att något ska kunna ske men då tycks han bli obeslutsam.

Bruno Fernandes: 5

Igen en insats där det liksom inte flyter för Bruno. Är för en gångs skulle väldigt noggrann i passningsspelet, med 91,3 procent av passningarna till en lagkamrat (långt över hans tidigare säsongsbästa i ligan, som var 81,1 procent mot Chelsea). Det sker på bekostnad av offensiv output och han är involverad i mindre offensivt än vi är vana.

Paul Pogba: 6,5

Varnad. Pogba inleder bra men kan inte påverka matchen på samma sätt när han flyttar ner bredvid Fred. Bäst av Uniteds offensiva spelare och med facit i hand kanske det hade varit bättre om Pogba hade fått fortsätta i utgångspositionen matchen igenom.

Edinson Cavani: 5

Uruguayanen har ett imponerande rörelsemönster men är totalt sett alldeles för lite involverad i spelet. Får två stora chanser men lyckas inte träffa mål. Marginalerna är små och skillnaden mellan miss och mål är skillnaden mellan ett bra och ett dåligt betyg.

Anthony Martial: 5

Inbytt 37. Inte alls lika hopplös som i matchen mot Sheffield United men heller ingen insats som imponerar.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas. Borde ha blivit inbytt tidigare, tycker jag.