Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Chong och Garner lånas ut på nytt

Igår kväll meddelade Manchester United att både Tahith Chong och James Garner lånas ut till nya klubbar, efter att ha brutit kontrakten med de nuvarande adresserna. Chong lämnar Werder Bremen för Club Brugge och Garner byter Watford mot Nottingham Forest. 

Beskedet att både Tahith Chong och James Garner byter klubbadresser kom en aning plötsligt igår kväll, särskilt när fokus i hög grad riktades mot Manchester Uniteds ligamatch mot Arsenal.

I fredags kom även beskedet att Jesse Lingard lånas ut till West Ham.

Chong till den belgiska serieledaren

Initiativet till att Chongs kontrakt med Werder Bremen bryts är taget av United, där både klubben och spelaren uppges vara missnöjda med den ringa speltid lånet har inneburit.

Yttermittfältaren lämnade United i mitten av augusti förra året och har sedan dess endast gjort 15 framträdanden med en utdelning på två mål i Bundesliga-klubben. Under gårdagen fanns yttermittfältaren med på bänken när laget tog emot jumbon Schalke 04 på hemmaplan, men något inhopp blev det inte.

Nu står det alltså klart att det inte blir någon fortsättning i Tyskland.

Flyttlasset går istället västerut, till Belgien och närmare bestämt Club Brugge. Chong kommer därmed till ligaledaren och hoppas få desto mer speltid där.

United meddelar att det endast återstår en läkarundersökning och ett påskrivet kontrakt innan låneaffären är i hamn.

Så här säger 21-åringen själv på sin Twitter:

“Det har varit en ära att fått representera den här klubben [Werder Bremen] de senaste månaderna.

“Även om det inte varit för en längre tid, så har jag lärt mig mycket och jag lämnar klubben med goda minnen och många fina vänskaper. Lycka till resten av säsongen.”

Garner till Forest

Manchester United meddelar alltså att även James Garner byter låneadress och gör så inom Championship, från Watford till Nottingham Forest.

19-åringen har fått desto mer speltid än sin ovan nämnda kollega med 20 av 26 matcher i ligaspelet. Mittfältarens bidrag har hjälpt klubben att nå play-off-platserna uppe i toppen och lämnar nu “Hornets” rikare av erfarenhet.

Efter att Xisco Munoz tog över tränarposten i klubben stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning för den Unitedfostrade talangen. Flyttlasset går därmed norröver men fortsatt inom Championship, nämligen till Nottingham Forest. Där kommer återstoden av säsongen spenderas och 19-åringen kommer där tas under Chris Hughtons vingar.

Debuten för Garner kan komma redan på tisdag, då laget tar emot Coventry City på bortaplan.

Såväl Manchester United som vi på Muss önskar både Tahith Chong och James Garner lycka till i sina nya klubbar!