Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dåligt besked för Chong; Ny klubb för Ighalo; Sex klubbar i Champions League?

Idag är det fredag, och vi har ett nyhetssvep kring Tahith Chong, Odion Ighalo, Champions Leagues framtid, Jan Bednareks avstängning samt ett avslutande sillyrykte. Senare under dagen kommer vi också rapportera från Ole Gunnar Solskjaers presskonferens, men det tar vi i en egen nyhet när det blir aktuellt.

Dåligt besked för Chong

Tahith Chong bytte som bekant låneklubb i slutet av januari, då han lämnade Werder Bremen efter fyra starter och nio inhopp på de 19 ligamatcher Bremen spelade under hans tid där, vilket var mindre än både han och United hoppades på.

Resten av säsongen kommer han istället spendera i Belgien, och serieledande Club Brugge. Ett tidigt bakslag som kan indikera hur belgarna ser på honom kom dock tämligen omgående, då klubben valde att inte registrera honom för Europa League-slutspelet. Enligt UEFA:s regler får tre nya spelare läggas till på listan inför slutspelet, och belgarna valde helt enkelt tre andra spelare.

Den första chansen till ligaspel för belgarna får han imorgon, han debuterade dock i cupen redan i onsdags då han med nummer 7 på ryggen startade som högerytter i en match som Brugge vann med 6-1, och Chong gjorde själv målet som innebar 5-1 efter 69 minuter, innan han några minuter senare blev utbytt.

Ny klubb för Ighalo

Det blev ingen flytt tillbaka till Kina för Odion Ighalo. Istället spenderade saudiska Al Shabab FC cirka 2,25 miljoner euro (enligt transfermarkt) för att köpa loss nigerianen, och han har där skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år.

Vi önskar Ighalo stort lycka till framöver!

Sex PL-klubbar i CL?

Från The Athletic hämtar vi att UEFA går i planerna på att utöka Champions League till säsongen 2024/25, där de bland annat vill att gruppspelsmatcherna skall ökas från sex till tio, i ett klimat där spelarna i de aktuella klubbarna alltså redan spelar fler matcher än vad som är nyttigt för dem medicinskt.

Om vi förstår förslaget rätt så vi man utöka från 32 till 36 lag, och att det skall spelas enligt en schweizisk modell som innebär attt alla lag skall spela tio matcher som leder till en tabell från 1 till 36, och att de förmodligen 16 bästa då skall gå vidare till slutspel.

En av UEFA:s viktigaste principer numera är ju också att hålla rika lag som går dåligt en säsong glada, och att kvalifikationen till gruppspelet därför inte bara skall baseras på hur det gick säsongen före, utan att Premier League-lag som slutar utanför topp fyra, men som har hög koefficent baserat på de fem tidigare åren, ändå skall få vara med i gruppspelet. Sammantaget skall detta leda attt maximalt sex Premier League-lag skulle kunna medverka under en och samma säsong. Om förslaget hade varit verklighet nu hade det inneburit att Tottenham hade spelat Champions League den här säsongen, trots sin sjätteplats i ligan under 2019/20.

Det är än så länge endast ett förslag, och European Leagues (som representerar de professionella ligorna) har invändningar, bland annat mot antalet matcher men också mot att lag kan kvalificera sig till Champions League på gamla meriter.

Mer även i The Telegraph.

Bednarek slipper avstängning

Vi avslutar med en nyhet från Southampton-matchen, nämligen att Jan Bednarek slipper avstängning för utvisningen han ådrog sig i slutet av United-Southampton.

Någon motivering mer än att det röda kortet var fel får vi inte, huruvida FA alltså tycker att även straffen gavs felaktigt (vilket alltså i princip skulle innebära att de sågar både sin domare och VAR-domare längs med fotknölarna, vilket de ju med detta beslut i och för sig redan gör) vet vi alltså inte.

Notervärt är att Southampton har bett att vare sig Mike Dean (som dömde) eller Lee Mason (som var VAR-domare) skall döma deras matcher i fortsättningen. I BBC läser vi att klubbar officiellt inte kan begära att vissa domare inte skall döma dem, men att deras önskan ändå kan spela in i besluten om vilka som dömer deras matcher i framtiden.

Vi avslutar med att notera att Arsenals David Luiz inte får sin avstängning upphävd efter en liknande sekvens samma dag.

Milenkovic av intresse?

Vi avslutar med ett löst sillyrykte från Jonathan Shrager, som säger att United bevakat Fiorentinas Nikola Milenkovic ett tag. Tydligen skall informella diskussioner tidigare ha ägt rum och många storklubbar skall ha gjort förfrågan, samt att en onämnd Premier League-klubb skall ha gett ett bud förra sommaren, som Fiorentina sa nej till.

Milenkovic är en 195 cm lång serb som mest spelar mittback, men någong gång ibland också högerback, för Fiorentina.