Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Shola Shoretire har signerat proffskontrakt

Den 17-årige offensiva mittfältaren  Shola Shoretire har skrivit på sitt första proffskontrakt med Manchester United. Det meddelade klubben på måndagskvällen. 

Tidigare idag rapporterade vi om att Shola Shoretire kommer att lyftas upp i seniorlagets träningsring. Samtidigt noterade vi tidningsuppgifter som skvallrade om att yttern skrivit på sitt första proffskontrakt med Manchester United, något som blev möjligt när Shoretire firade sin 17:e födelsedag förra veckan. På måndagskvällen meddelade så United att kontraktet är undertecknat. Någon kontraktslängd meddelas, som brukligt, inte men i ett kort uttalande konstaterar klubben att Shoretire kommer att viga sin framtid åt Manchester United.

Shoretire fyllde som sagt 17 år den 2 februari och har tillhört Uniteds juniorled i 8 år. Under den pågående säsongen har han varit bofast i Neil Woods reservlag där han står noterad för fem mål och tre assist. Tre av målen kom i 6-3-segern mot Blackburn förra veckan.

Simon Peach konstaterar å sin sida att Shoretire tränat med seniorlaget under måndagen, något som får ses som ett tecken på att Ole Gunnar Solskjaer tror på spelaren. Shoretire, som trivs bäst som offensiv mittfältare, har nigerianskt påbrå men har hittills valt att representera England på juniorlandslagsnivå.