Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tuanzebe och James utsatta för rasism; Dean dödshotad; Shoretire på väg uppåt

Det är ett nyhetssvep med rätt svarta rubriker som inleder veckan. Två Manchester United-spelare har utsatts för rasistiska påhopp efter helgens matcher medan Mike Dean har fått ta emot dödshot efter Fulham – West Ham. På plussidan hittar vi två juniorer som väntas få träna med seniorlaget.

Fortsatta rasistiska angrepp

Rasismen fortsätter att dominera nyhetsrapporteringen både kring Manchester United och fotbollen i stort i England. Efter 3-3-mötet med Everton i lördags var det Axel Tuanzebe som fick utstå angrepp. Mittbacken drog på sig frisparken som föranledde Evertons kvitteringsmål och fick efter matchen, via sociala medier, rasistiska glåpord kastade mot sig. Även Lauren James fick utstå angrepp efter att damerna förlorat mot Reading.

FA publicerade under söndagen ytterligare ett uttalande där man fördömer rasismen och de angrepp Tuanzebe och James utsatts för under helgen.

Dödshot mot Mike Dean

Få har väl missat det röda kort Mike Dean delade ut till West Hams Tomas Soucek i helgen. Nu rapporterar engelsk media att Dean polisanmält dödshot som riktats mot honom och hans familj efter matchen. Dean ska enligt BBC kvarstå som domare i FA-cupmötet mellan Brighton och Leicester, men har önskat att få stå över den kommande ligaomgången.

Soucek spelklar

Tomas Soucek var det ja. West Ham överklagade igår söndag det röda kort tjecken fick efter en påstådd armbåge mot Fulhams Aleksandar Mitrovic i lördags. Under måndagen meddelade FA att avstängningen hävs och att Soucek därmed är tillgänglig för spel i West Hams FA-cupmöte med Manchester United imorgon tisdag.

Shoretire och Mejbri tränar med a-laget?

Shola Shoretire fyllde 17 år förra veckan. Det ska han, bland annat, ha firat med att skriva sitt första seniorkontrakt med Manchester United. Klubben har inte kommunicerat ut att yttern skulle ha kritat på något kontrakt, men det hör heller inte till vanligheterna att man gör det då det gäller juniorer. Shoretire sägs intressera klubbar runt om i Europa och är en spelare United absolut vill behålla. En signal som tyder på att man ser en framtid i spelaren är att Ole Gunnar Solskjaer, enligt Laurie Whitwell på The Athletic, nu kallar upp honom till träning med seniorerna.

En annan spelare som sägs vara aktuell för träning med seniorerna är Hannibal Mejbri. Där sätter dock en vristskada åtminstone tillfälligt stopp för planerna.