Officiellt: Dylan Levitt till Kroatien

Dylan Levitt kommer att spendera återstoden av säsongen 2020/21 på lån hos NK Istra 1961. Detta bekräftar både Manchester United och den kroatiska klubben på måndagen.

Lånet gäller under förutsättning att det får ett internationellt godkännande, men det torde vara en ren formalitet.

Levitt gick inför den här säsongen på lån till Charlton Athletic. Det lånet blev emellertid helt misslyckat och den walesiska mittfältaren – som under hösten dessutom var smittad av covid-19 – återkallades till United i januari.

Nu blir det alltså spel i Kroatien för Levitt. Ett mycket spännande val. Övergången möjliggörs då transferfönstret i Kroatien är öppet längre än i de flesta andra ligorna.

Uppgiften för Levitt blir nu att hjälpa Istra att klara sig kvar i den kroatiska högstadivisionen. Efter 20 av 36 omgångar ligger Istra sist av de tio lagen och de befinner sig därmed på den enda nedflyttningsplatsen. Upp till säker mark är det fyra poäng. Istra är vana att slåss för sin överlevnad. De har slutat näst sist i ligan fem av de sex senaste säsongerna, däribland de tre senaste.

Vi önskar Dylan Levitt lycka till i Kroatien!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS