Dylan Levitt

Den walesiska mittfältaren Dylan Levitt är en produkt från Manchester Uniteds akademi. Han spelade en a-lagsmatch för klubben.

Från Bodelwyddan i Wales blev Dylan Levitt Manchester United-spelare vid åtta års ålder. Han signerade som scholar sommaren 2017. Under sin första säsong i juniorlaget var Levitt inledningsvis inhoppare men efter hand spelade han till sig en ordinarie plats. I slutet av säsongen signerade han sitt första proffskontrakt.

Säsongen 2018/19 gjorde Levitt enorma framsteg och han etablerade sig som en nyckelspelare i laget. Våren 2019 flyttade han upp till reservlaget, ett steg som han klarade tämligen smärtfritt.

Säsongen 2019/20 var Levitt varit given på reservlagets mittfält. I början av november signerade han ett nytt kontrakt med klubben. I slutet av månaden fick han göra sin a-lagsdebut, då han spelade hela matchen borta mot Astana i Europa League.

Inför säsongen 2020/21 gick Levitt till Charlton på ett säsongslångt lån. Han fick emellertid inte mycket speltid och lånet avslutades i januari. I mitten av februari blev han utlånad på nytt, då han gick till kroatiska NK Istra 1961 för återstoden av säsongen. Han fick speltid i många matcher men primärt som inhoppare.

Levitt gick på ett nytt lån i augusti 2021, den här gången till skotska Dundee United. Nu gick det betydligt bättre. Efter säsongen röstades han fram till säsongens spelare i klubben av dess supportrar.

Sommaren 2022 återvände Levitt till Dundee United, den här gången i en permanent övergång.

I landslagssammanhang har Dylan Levitt alltid legat långt framme. Han spelade regelbundet med äldre årskullar i ungdomslandslagen. Redan i juni 2019 – då han ännu inte hade spelat en enda match som senior – blev han uttagen till det walesiska a-landslaget. Levitt landslagsdebuterade för Wales i september 2020, då han spelade hela matchen mot Finland i Nations League. Sommaren 2021 gjorde han ett inhopp för Wales i EM.

Spelarkaraktär

Dylan Levitt är en mittfältare som har passningsspelet – kort som långt – som sin största styrka. I yngre år spelade han ofta som tia men numer spelar han vanligen som sittande mittfältare.

Rekommenderad läsning

 • Presentation av de 14 tonåringarna som är aktuella mot Astana

  Presentation av de 14 tonåringarna som är aktuella mot Astana
  pjimage

 • Återvänder till Dundee United, den här gången permanent

  Återvänder till Dundee United, den här gången permanent

Senaste artiklarna om Dylan Levitt

 • Återvänder till Dundee United, den här gången permanent

  Återvänder till Dundee United, den här gången permanent

 • De Jong inte till salu / Earps höll premiärnolla / Nej till alkohol

  De Jong inte till salu / Earps höll premiärnolla / Nej till alkohol

 • Maguire fick fem minuter när England förnedrades av Ungern

  Maguire fick fem minuter när England förnedrades av Ungern

 • Mittfältet prioriteras / Rashford stannar / Garnacho mot nytt kontrakt

  Mittfältet prioriteras / Rashford stannar / Garnacho mot nytt kontrakt

 • Dylan Levitt förlänger med Manchester United

  Dylan Levitt förlänger med Manchester United

 • Skottlands och McTominays VM-dröm krossades av Ukraina

  Skottlands och McTominays VM-dröm krossades av Ukraina

Biografin uppdaterad i juli 2022 (uppdateras på säsongsbasis).