Dylan Levitt

Den walesiska mittfältaren Dylan Levitt är en produkt från Manchester Uniteds akademi. Säsongen 2021/22 är han utlånad till Dundee United.

Från Bodelwyddan i Wales signerade Dylan Levitt för Manchester United som scholar sommaren 2017. Under sin första säsong i juniorlaget var han inledningsvis inhoppare men efter hand spelade han till sig en ordinarie plats. I slutet av säsongen signerade han sitt första proffskontrakt.

Säsongen 2018/19 gjorde Levitt enorma framsteg och han etablerade sig som en nyckelspelare i laget. Våren 2019 flyttade han upp till reservlaget, ett steg som han klarade tämligen smärtfritt.

Under inledningen av säsongen 2019/20 har Levitt varit given på reservlagets mittfält och han har även burit kaptensbindeln vid något tillfälle. I början av november signerade han ett nytt kontrakt med klubben. I slutet av månaden fick han göra sin a-lagsdebut, då han spelade hela matchen borta mot Astana i Europa League.

Inför säsongen 2020/21 gick Levitt till Charlton på ett säsongslångt lån. Han fick emellertid inte mycket speltid och lånet avslutades i januari. I mitten av februari blev han utlånad på nytt, då han gick till kroatiska NK Istra 1961 för återstoden av säsongen. Han fick speltid i många matcher men primärt som inhoppare.

Levitt gick på ett nytt lån i augusti 2021, den här gången till skotska Dundee United.

I landslagssammanhang har Levitt alltid legat långt framme. Han spelade regelbundet med äldre årskullar i ungdomslandslagen. Redan i juni 2019 – då han ännu inte hade spelat en enda match som senior – blev han uttagen till det walesiska a-landslaget. Levitt landslagsdebuterade för Wales i september 2020, då han spelade hela matchen mot Finland i Nations League. Sommaren 2021 gjorde han ett inhopp för Wales i EM.

Spelarkaraktär

Dylan Levitt är en mittfältare som har passningsspelet – kort som långt – som sin största styrka. I yngre år spelade han ofta som tia men numer spelar han vanligen som sittande mittfältare.

Rekommenderad läsning

 • Presentation av de 14 tonåringarna som är aktuella mot Astana

  Presentation av de 14 tonåringarna som är aktuella mot Astana
  pjimage

Senaste artiklarna om Dylan Levitt

 • Cooper in, Garner ut i Nottingham?

  Cooper in, Garner ut i Nottingham?

 • Bailly kliver närmare VM med Elfenbenskusten

  Bailly kliver närmare VM med Elfenbenskusten

 • Juniorerna levererade i seniorernas frånvaro

  Juniorerna levererade i seniorernas frånvaro

 • Landslagsuttagningar / Wan-Bissaka missar CL-match / Rashford taggad på comeback

  Landslagsuttagningar / Wan-Bissaka missar CL-match / Rashford taggad på comeback

 • Hur påverkar tränarbytet James Garner?

  Hur påverkar tränarbytet James Garner?

 • Landslag: Sent kvitteringsmål stoppade England

  Landslag: Sent kvitteringsmål stoppade England

Biografin uppdaterad i augusti 2021 (uppdateras på säsongsbasis). Statistiken uppdateras efter varje match.