Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
De Jong inte till salu / Earps höll premiärnolla / Nej till alkohol

I torsdagens nyhetssvep kan vi bland annat läsa om att Frenkie de Jong inte ska vara till salu, trots att Barcelona sitter i en ganska taskig ekonomisk sits. Till salu är inte heller Cristiano Ronaldo, vad det verkar. Vi får även ta del av några regler som Erik ten Hag med personal satt upp inom laget. 

Vi uppmärksammar givetvis också att England vann gårdagens EM-premiär på Old Trafford, där Mary Earps höll nollan.

De Jong inte till salu

Så låter det om vi ska tro de senaste ryktena i transfersoppan Frenkie de Jong.

Barcelonas president Joan Laporta ska uttryckligen menat på att nederländaren inte kommer säljas, så länge det inte finns något behov från klubbens sida eller vilja från spelaren själv.

Mycket tyder på att De Jong trivs med tillvaron i Spanien och inte har någon större lust att flytta till England. Det som i så fall skulle kunna locka är en återkomst med Erik ten Hag.

Föregående vecka skrevs det att United hade kommit överens med den katalanska klubben om en övergångssumma på £56 miljoner men mycket längre verkar man inte ha kommit.

Hur det är ställt med Barcelona ekonomi är även det ett intressant spörsmål. Igår kom uppgifter om att klubben ska betala ut retroaktiva löner till en rad spelare, däribland De Jong.

Inte heller Ronaldo

Cristiano Ronaldo har enligt uppgifter inte befunnit sig på träningsanläggningen de senaste dagarna och ska ha bett om att få lämna United. Huruvida det är sant eller inte är osäkert.

Det vi i alla fall kan ta med oss om vi lyssnar på James Ducker på The Telegraph, så är det att United fortsatt ser Ronaldo spela kvar på Old Trafford, då portugisen har ett år kvar på kontraktet.

Earps höll premiärnolla

Igår premiärspelade England mot Österrike i EM på ett nästintill fullsatt Old Trafford.

Resultatet skrevs till 1-0 i Englands favör och bland Unitedrepresentanterna hittade vi Mary Earps i målet, som alltså höll nollan.

Ella Tonne och Alessia Russo blev inbytta samtidigt efter drygt en timmes spel och såg till att hjälpa bevaka hemmalagets ledning.

Matchens ända mål gjordes av Arsenals Beth Mead.

Nej till alkohol

Erik ten Hags intåg innebär inte bara struktur på planen utan även vid sidan om. Enligt Mirror har nederländaren satt upp regler om till exempel striktare tag mot alkohol. Spelarna uppges inte tillåtas dricka under matchveckor, detta för att hålla sig i så bra form som möjligt…

Kosten ska även ha setts över, där Ten Hag efterfrågat mer fisk och grönsaker än vad som tidigare varit fallet.

Mer om detta finns att läsa här.

Levitt till Dundee – igen?

Mittfältaren Dylan Levitt lär få svårt att slå sig in i United framöver och kommer sannolikt söka sig bort från klubben.

Förra säsongen var walesaren utlånad till Dundee United i Skottland och stod för en fin sejour.

En återkomst ser nu ut att vara allt närmare för 21-åringen men nu inte i en låneaffär utan i stället permanent.