Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Mittfältet prioriteras / Rashford stannar / Garnacho mot nytt kontrakt

Vi väntar fortfarande på sommarens första Manchester United-värvning. Även om Darwin Núñez finns på Uniteds önskelista är det lite som tyder på att Benficaanfallaren värvas. United uppges vara fokuserade på att förstärka mittfältet och där är det alltjämt Frenkie de Jong det snackas mest om.

När det gäller anfallare som redan finns i klubben så ska det vara uteslutet att Marcus Rashford säljs medan Alejandro Garnacho går mot nytt kontrakt.

Mittfältet prioriteras

Erik ten Hag vill bygga sitt mittfält kring Frenkie de Jong. Så rapporterar Luis Rojo på Marca. De Jong har uttryckt sin önskan att stanna i Barcelona. Rojo menar emellertid att ett klubbyte ter sig allt troligare. Enligt Rojo har United kommit med ett bud på 60+20 miljoner euro till Barcelona.

Nyckeln i försöken att övertyga De Jong om en framtid i United är att nederländaren i United skulle bli lagets mittfältsdirigent.

De engelska rapporterna går ännu inte riktigt lika långt. Mark Ogden på ESPN menar att United fortsatt försöker övertyga De Jong. United ska även vara intresserade av Declan Rice men West Ham är inte villiga att sälja. Ogden är hur som helst övertygad om att Uniteds högsta prioritet är att förstärka mittfältet.

Motstridiga bud om Núñez

“De kommande timmarna blir avgörande,” skriver Pedro Sepúlveda på Twitter och menar att Erik ten Hag har rest till Portugal för att diskutera Darwin Núñez med Jorge Mendes.

Andra rapporter tonar istället ner det hela. Som noteras ovan menar Mark Ogden att United prioriterar mittfältet. Klubben ska inte vara intresserad av att ge sig in i en duell med Liverpool om Núñez.

Över på The Athletic rapporterar David Ornstein och James Pearce att Liverpool och Núñez ska vara överens om det personliga avtalet. Liverpool och Benfica ska emellertid inte vara eniga om vad övergångssumman ska landa på.

Ingen intention att sälja Rashford

“Manchester United har gjort det ganska klart att de inte har någon intention att sälja Marcus Rashford,” skriver Simon Stone. Samtidigt skriver The Times att Tottenhams försök att värva Rashford har nobbats.

Garnacho mot nytt kontrakt

Rich Fay på Manchester Evening News diskuterar Alejandro Garnachos framtid. Argentinaren har kopplats samman med Juventus. Enligt Fay är det fel att Garnachos nuvarande kontrakt löper ut redan nästa år. Garnacho signerade sitt första proffskontrakt förra sommaren och det avtalet ska gälla till 2025.

Nu har emellertid Garnacho debuterat i a-laget och hans status är mycket högre än för ett år sedan. Så ett nytt kontrakt förefaller vara naturligt. Fay menar att United ska vara säkra på att nå en överenskommelse med Garnacho.

Ligan vill krama fansen och hålla dem borta

Premier League har haft årsmöte. Där beslutades bland annat att suspendera ligans ryska teveavtal, rapporterar Martyn Ziegler.

Annars handlade det mycket om supportrar och ligan har beslutat att införa Fan Advisory Boards. Säsongen 2016/17 infördes ett maxpris på 30 pund för bortabiljetter. Det blir kvar åtminstone till 2025, då det ska utvärderas på nytt. Detta rapporterar United på klubbens officiella hemsida, där Collette Roche, chief operating officer, kommer med ett långt uttalande, som faktiskt inte är helt ointressant.

Samtidigt är ligan oroade över att vi hade så många planinvasioner i slutet av säsongen. Detta måste upphöra, tycker de. En åtgärd som kommer att ske är att bortalagen kommer att ta med sig publikvärdar till matcherna.

Onsdagens landskamper

På onsdagskvällen gjorde Scott McTominay ett inhopp när Skottland besegrade Armenien i Nations League. Dylan Levitt fick mer speltid men sämre resultat. Han startade för Wales i förlusten mot Nederländerna.

Ikväll har vi potentiellt sex Unitedspelare i aktion, i form av Anthony Elanga (Sverige mot Serbien), Diogo Dalot, Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo (Portugal mot Tjeckien) och Eric Bailly (Lesotho mot Elfenbenskusten).