Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Dylan Levitt lämnar Manchester United
Återvänder till Dundee United, den här gången permanent

Dylan Levitt lämnar Manchester United. Mittfältaren återvänder till Dundee United, där han var på lån säsongen 2021/22. Den här gången rör det sig om en permanent övergång.

Övergångssumman för Levitt har inte bekräftats. Rapporter indikerar emellertid att Dundee United i utgångsläget betalar 300.000 pund för den walesiska landslagsmittfältaren. Utöver det ska det finnas prestationsbaserade klausuler till ett okänt värde och en vidareförsäljningsklausul på 25 procent.

Levitt, som fyller 22 år i november, blev Manchester United-spelare vid åtta års ålder. Sommaren 2017 blev han en del av den professionella delen av klubbens akademi. I november 2019 spelade han hela matchen mot Astana i Europa League. Det blev hans enda officiella framträdande i Uniteds a-lag, men han fick även speltid i träningsmatcher förra sommaren.

Förra säsongen spenderade Levitt i Dundee United och där gick så bra att han blev framröstad till klubbens bästa spelare av supportrarna. Så att han nu återvänder till Skottland förefaller vara en bra lösning för alla parter.

Vi önskar Dylan Levitt all lycka i framtiden och tackar för hans insatser som Manchester United-spelare!