Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens landskamper
Maguire fick fem minuter när England förnedrades av Ungern

Under tisdagskvällen avslutades gruppspelet för denna runda i Nations League och tre spelare från United fanns på förhand tillgängliga för spel. McTominay i Skottlands bortamatch mot Armenien, Maguire för England och Dylan Levitt för Wales i bortamötet med Nederländerna. Det var dock bara Scott McTominay som fick starta ikväll. Harry Maguire kan nog vara glad att han slapp spela mer än de sista fem minuterna. 

McTominay i hetluften när Skottland vann

Scott McTominay spelade hela matchen i Skottlands behagliga vinst över Armenien tidigare ikväll. McTominay hade en utgångspunkt i backlinjen och var inblandad i den del heta situationer. Han drog på sig ett gult kort men var också inblandad i en dispyt sent i matchen där Armenien fick sitt andra röda kort.

Målen i Skottlands gjordes av Stuart Armstrong (2), John McGinn och Che Adams. Skottland ligger tvåa i gruppen efter Ukraina med två matcher kvar på schemat.

Maguire fick några minuter i Englands storförlust

England valde idag att ställa upp utan Harry Maguire i backlinjen bland annat till förmån för Crystal Palace mittback Marc Guéhi. Maguire fick sedan fem minuter i slutet när John Stones blev utvisad och lyckades ändå vara med vid ett baklängesmål. Det blev ingen rolig kväll för de spelare som var på planen. Ungern krossade England med hela 4-0 på bortaplan och imponerar som ledare i gruppen.

England lyckades pressa lite efter halva andra halvlek där bland annat Harry Kane träffade ribban och Phil Foden hade någon bra chans, men överlag såg laget mycket svagt ut. John Stones fick dessutom se sig utvisad med 10 minuter kvar och Ungern ökade istället på sin ledning.

Det gäller nu att steppa upp för lejonen om de ska klara sig undan att åka ur högsta nivån i Nations League. England står på ynka 2 poäng efter fyra spelade matcher, 3 poäng bakom Italien på tredje plats. Gareth Southgate med stab har lite att fundera, på den saken är klar.

Levitt utan speltid för Wales

Unge Dylan Levitt fick inte heller han någon speltid i kvällens match där hans Wales mötte Nederländerna borta. Det blev till slut en mycket dramatisk tillställning då Gareth Bale kvitterade på straff under övertid. Minuten efter slog dock Memphis Depay in segermålet för Nederländerna till 3-2.