Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inf̦r: Manchester United РReal Sociedad

Imorgon kväll ställs Manchester United återigen mot Real Sociedad. United har med sig 4–0 från bortamötet och har i och med det ena benet i Europa Leagues åttondelsfinal. 

Manchester United

Överkörningen av Sociedad under förra torsdagen följdes upp med en efterlängtad seger mot Newcastle i Premier League. Trots lite sämre spel i den matchen skrevs slutresultatet till 3–1.

Laget har minst sagt satt sig i ett bra läge efter den första matchen i det här dubbelmötet. Det var nog inte många som förväntade sig att United skulle ha med sig 4–0 efter bortamötet mot ligafemman i La Liga.

Inför matchen finns det inga positiva nyheter att hämta på skadefronten. Ole Gunnar Solskjaer bekräftade på dagens presskonferens att Paul Pogba, Donny van de Beek, Scott McTominay och Edinson Cavani fortsatt är skadade och inte tillgängliga för matchen.

Något positivt är dock att ingen spelare testats positiv för Covid-19 efter utbrottet bland tränarstaben. De tränare som missade matchen mot Newcastle missar också Sociedad.

Dean Henderson stod för en stabil insats i bortamötet förra veckan och lär återta sin plats i målet imorgon kväll. Framför honom lär vi få se Eric Bailly och Harry Maguire tillsammans igen. På kanterna borde Alex Telles och Brandon Williams starta.

Det finns inte jättemycket alternativ på det centrala mittfältet på grund av skadesituationen. Fred och Nemanja Matic startade tillsammans mot Newcastle och duon lär få fortsatt förtroende imorgon.

Det hade varit kul att få se Shola Shoretire och Amad Diallo på varsin kant, men det kommer inte att hända. Däremot tror jag att Amad startar. Juan Mata bör få chansen centralt och Daniel James lär starta till vänster. Det hade varit kul att se Mason Greenwood få chansen längst fram.

Det blir i stort sett samma trupp som mot Newcastle och efter 4–0 i bortamötet och en match mot Chelsea på söndag hade det varit dumdristigt att inte vila Marcus Rashford och Bruno Fernandes. Harry Maguire borde nog också vila men han vilas inte, det kan vi konstatera.

Möjlig startelva:

Real Sociedad

Efter förlusten mot United förra torsdagen tog de sig samman snabbt och körde över Deportivo Alaves i ligan i söndags. Slutresultatet där skrevs till 4–0 där Alexander Isak gjorde tre mål.

Den svenska anfallaren tog i och med sitt hattrick sin målskörd i La Liga till tolv gjorda mål för säsongen, ett imponerande facit för Isak.

Mot Alaves ställde de upp med ett helt ordinarie lag och bara tre dagar efter matchen mot United imorgon väntar Real Madrid i ligaspelet. Det i kombination med att de behöver hämta upp fyra mål leder mig till att tro att de kommer att rotera en aning.

Med det sagt lär Alex Remiro starta mellan stolparna. Framför honom har Aritz Elustondo och Robin Le Normand spelat mest, jag tror dock att Igor Zubeldia kommer ta någon av mittbacksplatserna imorgon. På kanterna känns Joseba Zaldua och Nacho Monreal närmast en startplats.

I helgen startade de med en rak 4-3-3 uppställning. Med det sagt kan det ju vridas och vändas på en mittfältstriangel men Mikel Merino, David Silva och Ander Guevara är en möjlig mittfältstrio från start.

Adnan Januzaj startade inte i helgen men han lär återta platsen till höger i anfallet. Alexander Isak kommer självfallet att starta och lika given till höger är Mikel Oyarzabal.

Huruvida de startar med en rak 4-3-3 återstår att se men de har främst varierat mellan det och en 4-1-4-1 formation i ligaspelet i år.

Möjlig startelva:

Historik

Lagen har endast mött varandra tre gånger i tävlingssammanhang tidigare. I Europa League-slutspelet 2013. Då vann United hemmamötet med 1–0 medan bortamötet slutade mållöst. Och så klart förra veckan där slutresultatet som bekant skrevs till 4–0 i Uniteds favör.

Visste ni att…

  • Manchester United är obesegrade i 22 av de 24 senaste matcherna som laget spelat i Europa League.
  • Real Sociedad har inte gjort mÃ¥l mot Manchester United i nÃ¥gon av de tre matcher som lagen ställts mot varandra.
  • Real Sociedad har aldrig vunnit en tävlingsmatch pÃ¥ engelsk mark.

Matchinformation

Manchester United
Real Sociedad
Turnering: Uefa Europa League, omgång 2, 2:2
Match 1: Sociedad – United 0-4
Tid: Torsdagen den 25 februari 2021, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Lawrence Visser (Belgien)
Teve: Discovery+, Eurosport Player

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Jones (knä, inget datum)
  • Pogba (muskel, inget datum)
Tveksamma:

  • Cavani (muskel)
  • McTominay (skada)
  • Van de Beek (muskel)
FORM
V2/2SouthamptonHPL9-0
O6/2EvertonHPL3-3
V9/2West HamHFA1-0EF
O14/2West BromBPL1-1
V18/2Real SociedadBEL4-0
V21/2NewcastleHPL3-1

Real Sociedad

Skador och avstängningar:

  • Le Normand (avstängd, en match)
  • Sangalli (knä, december)
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F26/1Real BetisBcupen1-3EF
O30/1VillarrealBligan1-1
V7/2CadizHligan4-1
V14/2GetafeBligan1-0
F18/2Man UnitedHEL0-4
V21/2AlavesHligan4-0

United mot Real Sociedad

Totalt:32-1-05-0
Hemma:11-0-01-0
Europa League:11-0-04-0
SENASTE MÖTENA
V2013-10-23HCL1-0
O2013-11-05BCL0-0
V2021-02-18BEL4-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2013-10-23HCL1-0