Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Southampton – Manchester United 1-2

Det såg ut att bli tre tappade poäng för Manchester Uniteds reservlag i bortamötet mot Southampton, efter att Kazeem Olaigbe gett hemmalaget ledningen med dryga kvarten kvar. En snabb dubbel från Charlie McCann skulle dock vända på allt, och United fick istället åka hem som segrare.

Redan från start fanns det ett par saker att notera, nämligen att United kom till spel utan såväl Amad som Shola Shoretire. Både dessa unga män medverkade mot Real Sociedad i torsdags, men deras relativt korta speltid då bör inte ha påverkat möjligheten till spel idag. Istället får anta att de i alla fall kommer resa med ner till London imorgon, även om möjligheterna till speltid så klart får ses som närmast obefintliga. Deras bortavaro, samt ett par skador, gjorde att United endast kom till spel med tre man på bänken.

Så till dagens match, som i sig inte var av det allra mest välspelade slaget, och målchanserna duggade inte alltför tätt de heller. Efter tio minuter fick Southamptons målvakt, Jack Bycroft, göra en fin dubbelräddning, vilket följdes upp av en Southamptonomställning där Matej Kovar fick sträcka ut för att freda sitt mål.

Bycroft i Southamptonmålvakt ställde senare i halvleken istället till det för sig rejält när han helt sonika tappade bollen och Joe Hugill kunde snappa upp den. Vinkeln var dock dålig, och hans första skott räddades av nedstormande försvarare, det andra gick i den bortre stolpen.

Istället var det som sagt Southampton som skulle ta ledningen med kvarten kvar, efter ett jättefint skott från Kazeem Olaigbe som Kovar inte riktigt lyckades nå ut till, och känslan där och då var att det skulle bli en sådan dag där United helt enkelt inte fick in bollen. Man hade efter dryga timmen bytt ut Hugill, som annars haft en bra säsong med 16 mål (allt som allt) tidigare och istället satt in Dillon Hoogewerf.

Vid kvitteringen var det var dock mittbacken Will Fish som med en fin boll hittade en djupledsgående Charlie McCann, som stod för en fin mottagning och efterföljande skott, och litegrann från ingenstans så hade United 1-1.

https://twitter.com/utdjournalACAD/status/1365691208140431370

Klockan stod på 82.49 när McCanns skott gick in, och det dröjde bara två minuter och fyra sekunder innan samma McCann skulle hitta dagens segermål, den här gången framspelad av inbytte Hoogewerf.

Efter denna dubbel hade Southampton bara något halvläge att komma tillbaka, men inget som brann rejält, utan istället kunde United plocka med sig samtliga poäng och därmed fortsätta hänga med i kampen om topplaceringarna.

https://twitter.com/utdjournalACAD/status/1365691657342001157

 

Southampton – Manchester United 1-2 (0-0)

Premier League 2, Division 1, 27 februari


1-o (73) Olaigbe
1-1 (83) Charlie McCann
2-1 (85) Charlie McCann


Uniteds lag: Kovar; Taylor, Fish, Devine; Neville (Emeram 79), Svidersky, Galbraith, McCann, Fernandez; Hugill (Hoogewerf 64), Helm


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!