Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Brighton & Hove Albion 0-0

Manchester Uniteds reserver höll, för omväxlings skull, nollan i reservlagsligan när man tog emot Brighton på hemmaplan på fredagseftermiddagen. Det blev dock inga mål framåt heller för Neil Woods mannar, som fick spela med en man mindre i 83 minuter. 

Manchester United spelade oavgjort, 0-0, hemma mot Brighton i reservlagsligan på fredagseftermiddagen. Bedriften att hålla nollan får anses vara rätt anmärkningsvärd dels sett till hur United uppträtt defensivt tidigare denna säsong och dels mot bakgrund av att man fick mittbacken Will Fish utvisad redan efter sju minuter. Fish fällde en framstormande bortaspelare och fick hel korrekt syna det röda kortet.

Utvisningen medförde att Ethan Galbraith fick kliva ner som mittback, att Charlie McCann fick kliva ner på mittfältet och att Shola Shoretire flyttade ut som vänsterytter. Matej Kovar, som vaktade målet för dagen, höll United kvar i matchen två gånger om i första halvlek. Först med att rädda frisparken som följde på Fishs utvisning, sedan med en briljant räddning på ett avslut i boxen.

Neil Wood valde att byta ut Shoretire mot Dillon Hoogerwerf och Martin Svidersky mot Alvaro Fernandez 20 minuter in i andra halvlek där United fick gå in för att bärga en poäng. Med viss tur kunde United ha fått in ett 1-0-mål, men på det stora hela får man vara ytterst nöjda med en poäng.

Noterbart i laguppställningen var att Max Taylor gjorde sin andra raka match sedan återkomsten till Manchester, att Shoretire fick 65 minuter samt att Joe Hugill för tredje reservlagsmatchen i rad klev av planen utan att göra mål. I gästande Brighton fanns ett hyfsat bekant namn med. Moises Caicedo, som ryktades till United i januari, spelade 90 minuter på det centrala mittfältet.

Det oavgjorda resultatet betyder att United fortsatt är fyra i en haltande tabell. Nästa match är schemalagd till nästa fredag då Tottenham väntar på bortaplan.

Manchester United – Brighton & Hove Albion 0-0

Premier League 2, Division 1, 12 mars


Utvisning (7) Will Fish


Uniteds lag: Kovar; Neville, Taylor, Fish (c), Devine; Svidersky (Fernandez, 65), Galbraith; Helm, Shoretire (Hoogewerf, 64), McCann; Hugill.


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK