Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – West Ham United 2-3

Manchester Uniteds U23 förlorade mot bottenlaget West Ham efter att ha kastat bort en tvåmålsledning. Comebackande Anthony Elanga gjorde mycket vackert Uniteds andra mål men fick sedan se Unitedprodukten Mipo Odubeko göra hattrick.

United kom till spel med ett intressant lag, där Nathan Bishop för en gångs skull fick chansen att spela match. Målvakten, som till vardags är fjärdemålvakt i a-laget, gjorde ikväll blott sin andra match sedan flytten till United. I backlinjen spelade Brandon Williams första halvlek som högerback, innan han i ett planerat byte ersattes av Marc Jurado. Därmed debut på nivån för Jurado – han inledde med att blockera ett skott men utmärkte sig annars inte nämnvärt – och senare fick även Charlie Savage debutera. När vi är inne på debuter så noteras också att Noam Emeran gjorde sin första start i U23.

Anthony Elanga, som i veckan var med a-laget i Granada, gjorde comeback efter nästan tre månaders skadefrånvaro. Han startade som toppforward men avslutade som vänsterytter. Att han är som bäst på vänsterkanten noteras av målet han gjorde.

Shola Shoretire tog på nytt platsen centralt bakom anfallaren medan Hannibal förpassades till en kant. Båda spelarna kan betydligt bättre än de visade ikväll, även om Shoretire emellanåt visar prov på kvalitet medan Hannibal åtminstone står för en assist.

United öppnade matchen piggt och innan fem minuter var spelade hade Williams och Hannibal slagit intressanta inlägg medan Elanga hade ett avslut som räddades enkelt.

Därefter jämnas matchen ut och det är tydligt att United inte riktigt är på tårna den här kvällen. Will Fish och Williams har varsin viktig brytning vid bortre stolpen, där framför allt Williams gör det väldigt bra som vinner duellen mot sin försvarare. Williams, som spelade med energi, var klart bästa försvarare i United för kvällen.

Bishop har egentligen bara ett ingripande att göra i första halvlek, då han kommer ut bra och räddar efter en fin boll in i straffområdet.

Emeran får två utmärkta lägen efter dryga halvtimmen, fint framspelad av Williams och Charlie McCann respektive. Målvakten gör en bra räddning på det andra men båda avsluten av anfallaren är svaga.

Det ser ut som att United avgör matchen i inledningen av andra halvlek. Efter ett inlägg från Álvaro Fernández kommer både Emeran och Hannibal till avslut som blockeras. Bollen kommer tillbaka till Fernández som lyfter till Mark Helm vid bortre stolpen. Engelsmannen drar på volley och får bra träff och bollen letar sig in i mål via målvakten, som bör ha varit missnöjd med sitt ingripande.

Elangas 2-0-mål är matchens höjdare. Anfallaren spelar till Hannibal på mittplan och sätter sedan full fart på kanten. Hannibal tar emot och slår sedan en välavvägd passning till Elanga som bryter in och passerar två spelare för att sedan sätta bollen i nät. Högklassigt av Elanga men över hela matchen var det tydligt att han har varit borta en längre tid.

Avslutningen på matchen är emellertid usel av United och vi kastar bort det som borde ha mynnat ut i en enkel seger.

West Hams tre mål kommer av Mipo Odubeko, som är fostrad i United. Han valde dock att nobba det scholarkontrakt som han erbjöds av United sommaren 2019. Det var tal om diverse europeiska storklubbar innan han slutligen signerade för West Ham. Där har det uppenbarligen gått bra för anfallaren och han har den här säsongen fått debutera i a-laget, med ett par inhopp i FA-cupen, däribland i förlusten mot United i februari.

Odubeko visar klass när han gör målen men Uniteds försvar kan inte se tillbaka på det utan att skämmas. På det första målet får Londonlaget enkelt vandra igenom efter en snabb frispark på mittplan. Det slutar med ett välplacerat avslut från Odubeko som lämnar Bishop chanslös. Målvaktens positionering måste emellertid ifrågasättas, då han på ett skott från centralt läge står tämligen nära den vänstra stolpen.

På andra målet är det mittback Fish som felar, då han säljer sig billigt och låter Odubeko vika in i straffområdet för skott.

Det är sedan West Ham som ligger på för ett segermål, även om det inte mynnar ut i många chanser. De har en boll i ribban medan United på kontring har ett skott från Helm som styrs till hörna.

När vi har räknat in det oavgjorda resultatet får emellertid Odubeko det sista ordet. West Hams mittback passerar Hannibal och lämnar över till Odubeko, som enkelt tar sig förbi Savage och Fish. Han drar sedan ett avslut som letar sig in vid bortre stolpen. Varken Fish eller Bishop kan vara nöjda med hur de agerar där.

Ja, totalt sett är det en match att glömma för både Bishop och Fish. Målvakten gör bara en räddning i matchen och han kan kritiseras för två av de insläppta målen. Mittback Fish gör misstag på två av målen och är allmänt en besvikelse. Även hans mittbackskollega Reece Devine går bort sig vid flera tillfällen. På vänsterbacken står Fernández för en assist men hans försvarsspel lämnar mer att önska.

Kvällens seger ser West Ham lämna bottenplatsen i tabellen och två av deras fyra segrar under säsongen har kommit mot United. United hade vid seger klättrat till fjärdeplatsen men rasar istället till åttondeplatsen.

Om en vecka ställs United mot överlägsna tabellettan Manchester city. Presterar vi inte bättre då än ikväll kan det bli en pinsam historia.

Uniteds mål

Manchester United – West Ham United 0-0 (2-3)

Premier League 2, Division 1, 9 april


1-0 (49  ) Mark Helm (Fernández)
2-0 (55  ) Anthony Elanga (Hannibal)
2-1 (59  ) Odubeko
2-2 (72  ) Odubeko
2-3 (90+3) Odubeko


Uniteds lag: Bishop; Williams (Jurado 46), Fish, Devine, Fernández; McCann (Savage 67), Helm; Shoretire, Hannibal, Emeran (Hoogewerf 67); Elanga


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!