Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Stolt över förmågan att inte ge upp

Ole Gunnar Solskjaer höll en kort presskonferens efter 3-1-segern mot Burnley på söndagskvällen. Föga överraskande duckade han frågorna som kom om den planerade europeiska superligan.

Är det nått Ole Gunnar Solskjaer är duktig på och tränats i under sina dryga 2,5 år som manager för Manchester United så är det hur han uttrycker sig under presskonferenserna. Nu betyder inte duktig i det här sammanhanget att managern ger bra och uttömmande svar åt den virtuellt samlade journalistkåren utan snarare att han säger det han förväntas säga och att han gör det med en trevlig attityd. Solskjaer är mån om att berömma spelarna, berätta om framstegen som gjorts, vad han ser i Mason Greenwood och ibland klämmer han in någon liten uppfräschande känga gentemot domarna.

Men, där stannar det oftast. Efter gårdagens möte med Burnley “kom inga händer upp” under presskonferensen och det mesta av luften gick ur tillställningen när Solskjaer agerade mussla då frågorna om den europeiska superligan kom. Solskjaer säger sig inget veta och det kan förstås vara både sant och falskt. Sant då United ju styrs av familjen Glazer och då Joel Glazer även verkar vara en styrande kraft inom superligan. De är inte direkt kända för att måna om fotbollsverksamheten och om att informera om den samma. Falskt då det trots allt förefaller osannolikt att Solskjaer inte skulle ha hört ett dyft om vad som är på gång.

Klubbens tystnad rent generellt kring gårdagens nyhet är i sig talande och där följer ju Solskjaers tystnad i den formella mallen.

Solskjaers presskonferens

  • Managern sades sig ha fått höra om nyheterna kring en europeisk superliga under söndagen men konstaterade att det inte i detta skede är hans sak att kommentera. Vi får helt enkelt “vänta och se vad som händer”. Här är det ju förstås så att Solskjaer blivit tillsagd att inte kommentera något och då United inte förmått att ens twittra om gårdagens stora nyhet så visar det med tydlighet var klubben står.
  • Stolt över spelarnas förmåga att inte ge upp. Fysiskt och självförtroendemässigt har United gått framåt väldigt mycket under säsongen. Det är orealistiskt att tänka sig att City tappar sin ledning, men konstigare saker har hänt. United måste göra sitt jobb och se vad som händer.
  • Solskjaer har har alltid trott att Mason Greenwood skulle leverera även under det tuffa så kallade “andra året”. Greenwood är en naturbegåvning, en naturlig avslutare som nu även utvecklat sitt spel över hela planen. Greenwood är mångsidig och svår att möta för motståndarna.
  • Marcus Rashford kände av sin skada men känningarna kom “först efter 60-70 minuter” och det att han klarade 80 minuter innan bytet skedde var ett framsteg. Andra halvlek var riktigt bra från Rashford.

Höjdpunkter

Höjdpunkterna från gårdagens match finns att tillgå här.

Övriga reaktioner

Res med oss till Manchester!