Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Samarbete med MUST; Bud på Varane; Old Trafford blev hotell

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om hur United förvandlade Old Trafford till ett spelarhotell före gårdagens match. Dessutom sägs klubben ha gjort Raphael Varane och Jules Koundé till sina huvudmål på transfermarknaden. Vidare ska Lauren James närma sig en flytt till toppkonkurrent.

Men, vi börjar med en nyhet gällande supporterklubben.

Samarbete med MUST

Muss är som bekant en del av den skandinaviska officiella supporterklubben till Manchester United, MUSCS. Nu är ett samarbete med MUST, den största supporterorganisationen (som även för supportrarnas talan gentemot klubben), offentliggjort.

Supporterklubben kämpar för en varaktig förändring i United.

Old Trafford blev spelarhotell för en dag

Vi försöker att inte tänka på gårdagens resultat. Vad som föranledde matchen, med de kommande protesterna i åtanke, har David Ornstein rapporterat om däremot. För att undvika liknande problem som senast – när detta möte blev inställd till följd av protesterna – hade United till att börja med tryckt upp en barrikad utanför Old Trafford med staket och väldigt många fler vakter och poliser.

För att slippa problemen som uppstod senast med att ta sig från spelarhotellet The Lowry till arenan valde United att kalla spelartruppen direkt till Old Trafford vid lunchtid, där de hade förvandlat delar av insidan till ett hotell. Bland annat hade VIP-logerna utrustats med sängar för att spelarna skulle kunna vila ut inför drabbningen på kvällen.

James nära Chelsea?

Häromdagen kom det chockartade beskedet att Casey Stoney lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Manchester Uniteds damer. Nu ryktas en av lagets bästa spelare, Lauren James, vara på väg till toppkonkurrenten Chelsea.

 

Koundé överst på Uniteds önskelista

Transfergurun (nåväl) Gianluca Di Marzio menar att Manchester United har placerat Sevillas Jules Koundé högst upp på önskelistan bland mittbackar. Fransmannens prislappen som sägs ligga på 65 miljoner euro anses hög, men United ska inte vilja ge upp jakten.

Alternativen till Koundé är Atalantas Cristian Romero och Leicesters Wesley Fofana, menar Di Marzio. Värt att tillägga är att Di Marzio för några år sedan ansågs ha väldigt god trovärdighet – så är emellertid inte fallet nu längre.

Varane nytt huvudmål – väntas buda

Mittbackar var det, ja. David McDonnell på Mirror kommer med andra uppgifter än ovan. Han menar att United nu är ute efter Real Madrids välmeriterade mittback Raphael Varane. Fransmannens kontrakt går ut nästa sommar, vilket har fått United att agera. Ett bud på 40 miljoner pund väntas ramla in hos den spanska huvudstadsklubben inom kort. Enligt McDonnell är Varane nu Uniteds huvudmål på transfermarknaden.

Lingard utsedd till månadens spelare

Jesse Lingard är som bekant utlånad från Manchester United till West Ham. Där han han gjort braksuccé och har med det nu också utsetts till månadens spelare i april i Premier League. Kul att se.

Lästips: Sir Alex Ferguson tacksam för extraåren

Sir Alex Ferguson har i en intervju med BBC berättat om sin tacksamhet för de extra år av livet han fått efter den hjärnblödning som drabbade honom 2018. Rekommenderad läsning, för den som har ett par minuter över för den störste genom tiderna.