Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss spelarbetyg 2020/21: Försvarare

För tolfte året i rad sätter Mussredaktionen säsongsbetyg på Manchester Uniteds spelare. Vi har kommit till den andra delen, där det traditionsenligt är försvararna som ska få ris och ros.

Juryn var i år mer enig än föregående år. Därför uteblir de minidiskussioner vi tidigare har haft om spelare vi varit oeniga om.

Vi redovisar tre olika betyg på varje spelare. Dels betyget från den som kommenterar den aktuella spelaren (det är den stora, fina, siffran), dels redaktionens medelbetyg (det hittar ni efter texten ”Redaktionen:”) och dels det medelbetyg spelaren fått i de matchvisa spelarbetyg vi har skrivit under säsongen (vilket hittas efter texten ”Matchbetyg:”).

Betyg på målvakter och manager återfinns här.

Information

I juryn: Marcus Beijar, Gustav Brinck-Larsen, Marcus Eriksson, Elias Hallström, Sebastian Nemorin och Mikael Österdahl.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Vår högerback behöver en ordentlig konkurrent om sin position. Det är den känsla jag har kring Aaron Wan-Bissaka. Dels för att han spelar för mycket, men dels för att konkurrensen förmodligen skulle höja honom ytterligare ett steg. Han gjorde en godkänd förstasäsong i klubben, men hösten den här säsongen var på många sätt bedrövlig. De senaste månaderna har han dock visat en nivåhöjning, varför han trots allt når godkänt för säsongen. [Gustav]

Redaktionen: 6,2 Matchbetyg: 5,9

Harry Maguire: 8

Maguire har spelat i stort sett varenda minut fram till att skadan för första gången i United-karriären var framme för någon månad sedan. Det visade sig bli ett tungt avbräck, inte minst för lagets backlinje, som bland annat kollapsade fullständigt mot Liverpool. I slutändan säger det någonting om Maguires betydelse för United. Det må se kantigt och inte alltid vackert ut när mittbacken rör sig på en fotbollsplan och det ska sägas att misstag också har kommit från hans sida. Det är emellertid dags att sluta snacka prislapp hit och jämförelser dit när det gäller Maguire. Han är Uniteds bäste mittback och har så varit den här säsongen. Och det blev som sagt bara än mer tydligare när han inte spelade. [Elias]

Redaktionen: 7,7 Matchbetyg: 6,3

Manchester United v Manchester City - Premier League

Victor Lindelöf: 7

Victor spelade majoriteten av matcherna denna säsong, är väldigt tydligt förstahandsvalet till att bilda mittlås tillsammans med Harry. Visar under säsongen upp sin spelförståelse och sina styrkor som en spelande mittback, märkbart när Maguire är borta att någon inte riktigt tar hand om ledarrollen i backlinjen, tyvärr. Stärker nog på hos tvivlarna kring Victor om att han kanske inte är den bästa mittbacken i truppen, eller att man ska ta in någon ny när effekten ändå blev så stor som den blev. Orättvist mot Victor som ändå varit jämn över en oerhörd mängd matcher och även baserat på statistik är vald med i säsongens elva. [Sebastian]

Redaktionen: 6,5 Matchbetyg: 6,3

Luke Shaw: 9

Så fick då Luke Shaw den där säsongen som han och mången annan väntat på, säsongen som Louis van Gaal en gång förutspådde. Shaw var Manchester Uniteds bäste spelare den gångna säsongen jämte Bruno Fernandes i min bok och det var både befriande och roligt att se Shaw göra vänsterkanten till sin. Bra både defensivt och offensivt, smart och pådrivande. Därtill hölls han hyfsat hel. Belönades med en landslagsplats och nu håller vi tummarna för att han kommer tillbaka skadefri efter EM. [Marcus B]

Redaktionen: 8,8 Matchbetyg: 6,6

Alex Telles: 5

Teorin att Alex Telles intåg var det som inspirerade Luke Shaws fantastiska form ger jag inte mycket för. Framför allt tycker jag att det är att reducera Shaws insatser. Tittar vi på Telles prestationer var de sällan mycket att hurra för. När Shaw saknades var vår vänsterkant markant svagare. Telles slet defensivt och offensivt var hans bidrag högst mediokert. Inlägg och fasta situationer skulle vara Telles styrka men ärligt talat, även där föredrar jag Shaw. [Micke]

Redaktionen: 4,8 Matchbetyg: 6

Eric Bailly: 5

Ja, vad ska man ens säga om Eric Bailly. Skrev nyligen på ett nytt kontrakt och har därför en framtid i klubben, kanske inte som startspelare med som rotation. Är väl under säsongen godkänd men inte mer än så, kan göra helt fantastiska matcher och skaran skriker efter att han ska vara startspelare till att försöka sig på en cykelspark rensning i eget straffområde i en Europa League final och missa bollen grovt. Man kan få lite vad som helst när Bailly är på planen, men när han är på humör har han en riktigt hög högsta nivå. [Sebastian]

Redaktionen: 5,3 Matchbetyg: 6,1

Axel Tuanzebe: 5

Haft en riktigt tung säsong skulle jag säga, underpresterade under en match och blev utsatt för en hel del rasistiska påhopp. Gjorde en match mot PSG som var ur denna värld, en sån match där försvaren ingjuter att ingenting går förbi mig idag. Ojämn i sitt spel och nådde inte upp till samma nivå igen, reaktionerna från misstagen under säsong påverkar nog mer än vad man kan tro. Är fortfarande ung blott 23 år gammal. Är en mittback man ska ha kvar om det ska börjas säljas, dels för den unga åldern men också för att man ser potentialen i matcher likt PSG. Blir bättre med mer rutin. [Sebastian]

Redaktionen: 5,3 Matchbetyg: 6,1

Brandon Williams: 5

Fick inte alls lika mycket speltid som han fick under den förra säsongen. Det syntes också när han väl fick chansen. Engelsmannen var de få gånger han faktiskt fick spela inte tillräckligt bra. Startade endast fem matcher under hela säsongen och en utlåning hade varit bra för Williams. Har svårt att se han få mer chanser nästa säsong. Behöver utvecklas och förbättra alla delar av sitt spel för att konkurrera om en plats. [Marcus E]

Redaktionen: 4,3 Matchbetyg: 5,5

Tim Fosu-Mensah: n/a

Lämnade i januari och gick till Bayer 04 Leverkusen, spelare som visade att det fanns något för ett par säsonger sedan, men skador och halvdåliga låne sejourer satte stopp för karriären hos Manchester United. Varit ute på lån mer eller mindre hela tiden sedan säsongen 2017/2018 utan att egentligen bevisat att han har något som Manchester United behöver. Inte tillräckligt bra för A-laget helt enkelt men hoppas att han kan blomma ut till den fotbollsspelaren han önskar att vara någon annanstans i alla fall.[Sebastian]

Redaktionen: n/a Matchbetyg: 5

Diogo Dalot: n/ a

Ole Gunnar Solskjaer litar varken på Diogo Dalot eller Brandon Williams då det gäller att vikariera på högerbacken. Nu spelar ju Aaron Wan-Bissaka alla matcher, men han gör det väl också av en orsak. Solskjaer litar bevisligen mindre på Dalot än på Williams, annars hade portugisen knappast fått packa väskorna. Har näppeligen någon framtid i Manchester United. [Marcus B]

Redaktionen: n/a Matchbetyg: 5

Will Fish: n/a

Fick göra a-lagsdebut i säsongens sista ligaminut. Den unga mittbacken behöver utvecklas enormt om det ska bli fler chanser i a-laget. Jag ser framför mig att Will Fish spelar i Uniteds U23 även nästa säsong. Han är inte på nivån där han accelereras till a-laget eller ens ett lån. [Micke]

Redaktionen: n/a Matchbetyg: n/a

Statistik försvarare

SPELAREMATCHERMÅLASSISTS
Aaron Wan-Bissaka5425
Harry Maguire51 (1)21
Victor Lindelöf4512
Luke Shaw41 (6)16
Alex Telles20 (4)03
Eric Bailly19 (2)01
Axel Tuanzebe9 (10)00
Brandon Williams5 (9)00
Tim Fosu-Mensah1 (2)00
Diogo Dalot100
Will Fish0 (1)00

Betyg på mittfältarna kommer om några dagar.