Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss spelarbetyg 2020/21: Mittfältare

Vi har städat av manager, målvakter och försvarare. Nu har det blivit dags för Manchester Uniteds mittfältare att betygsättas för sina insatser säsongen 2020/21.

Juryn var i år mer enig än föregående år. Därför uteblir de minidiskussioner vi tidigare har haft om spelare vi varit oeniga om.

Vi redovisar tre olika betyg på varje spelare. Dels betyget från den som kommenterar den aktuella spelaren (det är den stora, fina, siffran), dels redaktionens medelbetyg (det hittar ni efter texten ”Redaktionen:”) och dels det medelbetyg spelaren fått i de matchvisa spelarbetyg vi har skrivit under säsongen (vilket hittas efter texten ”Matchbetyg:”).

Betygen på försvararna återfinns här.

Information

I juryn: Marcus Beijar, Gustav Brinck-Larsen, Marcus Eriksson, Elias Hallström, Sebastian Nemorin och Mikael Österdahl.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Bruno Fernandes: 9

Portugisens statistik sedan han kom till klubben talar sitt tydliga språk. Men trots att många utomstående vill tro att det är det enda han bidrar med är det så mycket mer. Han är en ledare på planen och får spelarna runtom sig att bli bättre. Tar otroligt mycket ansvar och kräver mycket av sig själv och sina medspelare. Slutar på 28 mål och 17 assist och är tillsammans med Luke Shaw Uniteds bästa spelare. Världsklasspelare. [Marcus E]

Redaktionen: 8,8 Matchbetyg: 6,3

Fred: 6

Så tudelad till Fred. Ena stunden framstår han som ett naturligt nav på Uniteds mittfält, andra stunden känns det som om han borde ha sålts igår. Kamperar rätt bra ihop med Scott McTominay och är enligt mig spelaren för de större matcherna. Fred är inte spelaren som går in och äger mittfältet borta mot Burnley en måndag i februari. Enligt mig en bra truppspelare som helhet, men ingen United kan eller ska bygga ett framtida mittfält kring. Vore det enbart för passningarna hade jag haft en annan åsikt. [Marcus B]

Redaktionen: 6,4 Matchbetyg: 6

Scott McTominay: 7

Passion, vilja och en vinnare, det är nog så jag skulle beskriva Scott McTominay. Haft en bra säsong där han slitit hårt på mittfältet tillsammans med Fred, där Fred nog mer stått i rampljuset denna säsong. Blandar och ger en hel del tyvärr där enkla bolltapp blandas med riktigt bra aktioner. Har lite auran av en Kante, springer mycket, vill gärna vara överallt, backar inte från en duell. Gör därför defensivt ett hästjobb, mer att önska offensivt däremot då det inte går riktigt lika snabbt och där besluten inte alltid är bra. Skulle nog må bra av att få in en spelade defensiv mittfältare som kompletterar honom snarare än att vara lika i tänket som Fred nu är till viss mån. [Sebastian]

Redaktionen: 7,1 Matchbetyg: 6

Manchester United v Leeds United - Premier League

Paul Pogba: 6

Det blir varken hackat eller malet för fransmannen. Alltså som vanligt, ungefär. Under hösten var Pogba svag, med hans mått mätt. Förutom ett par bra matcher i Champions Leagues gruppspel är det nog ingen som direkt minns några insatser som stack ut. Spelade i alla fall upp sig under vintern men åkte på en frustrerande skada som höll honom borta i en månad. Symtomatiskt för Pogba? Ja. Till hans försvar ska dock sägas att han har hattats runt för mycket och spelat på många olika positioner, vilket är synd. När han fick utgå från vänsterytterposition såg han ut att trivas som mest, något som uppenbarades borta mot Tottenham. Det var möjligen den bästa prestationen en spelare stått för i United under säsongen. Sådana matcher har Pogba i sig men dessvärre alldeles för sällan. [Elias]

Redaktionen: 6,4 Matchbetyg: 6,3

Nemanja Matic: 5

Svårt att betygsätta serbens säsong då han inte spelat så mycket som man kanske trodde på förhand. Bidrar alltid med sitt positionsspel och lugn men har tyvärr blivit alldeles för långsam. Det går allt annat än snabbt när Matic är på banan. Fortfarande en väldigt bra passningsspelare och han är väldigt brytsäker. Men hamnar allt oftare fel på grund av sin brist på snabbhet och tar också för lång tid på sig med bollen ibland. Kan nog vara dags att lämna i sommar. [Marcus E]

Redaktionen: 5,3 Matchbetyg: 5,8

Daniel James: 5

Man brukar ju prata om den tuffa andra säsongen för både spelare och klubblag. I Dan James fall handlar mycket om att den tuffa andra säsongen inleddes för mer än ett år sedan. Efter en lyckad första höst har walesaren haft det synnerligen tufft. Får trots det en hel del förtroende (vilket framstår som obegripligt) och gissningen är att han blir kvar trots allt. Misslyckas med så gott som allt han lyckades med tidigare och är ett levande exempel på att självförtroende är en oerhörd färskvara. [Marcus B]

Redaktionen: 4,7 Matchbetyg: 5,4

Donny van de Beek: 4

Blev förvånad över Donnys snittbetyg från matcherna, jag hade gissat på lägre. Framstår som en direkt floppvärvning, även om skulden så gott som helt ska lastas på de som stod bakom den. Får ju egentligen spela för lite för att bygga självförtroende, form och momentum men har heller ingen naturlig plats i detta Manchester United. Oklart vilken framtid det faktiskt finns här. [Marcus B]

Redaktionen: 4,7 Matchbetyg: 6

Juan Mata: 5

För allas bästa bör Juan Mata byta klubb i sommar. På Manchester United-nivån räcker han inte längre till. Hans poängbidrag ser på ytan hyggligt ut i relation till speltiden men hälften av poängen kom i ligacupens inledande omgångar och i ligan bidrog han med en enda assist och inget mål i öppet spel. Som jag ser det tar han bara speltid ifrån talangfulla ungdomar. [Micke]

Redaktionen: 4,8 Matchbetyg: 5,8

Amad: n/a

Den unge supertalangen anslöt i januari, och fick under vårsäsongen två starter och sex inhopp. Alldeles för lite enligt mig, då han direkt visat att han en talang utöver det vanliga. Han borde inte var ordinarie redan nu, och United gör nog rätt i att köpa in en Jadon Sancho i sommar. Samtidigt kan den snart 19-årige ivorianen tämligen snart vara där och aspirera på en startplats. [Gustav]

Redaktionen: n/a Matchbetyg: 6,6

Jesse Lingard: n/a

Ännu en säsong där det återigen inte ville sig för Jesse i United. Jag var skeptisk när han tog sitt pick och pack till London och West Ham, då jag trodde att konkurrensen skulle vara för hård även där. Men oj så fel jag fick. Bärande i West Hams offensiv och gjorde poäng i mer eller mindre varje match i början. Inget betyg ges ut här, men räkna med att det hade varit ganska högt. [Elias]

Redaktionen: n/a Matchbetyg: 5,3

Hannibal: n/a

Fantastiskt kul att få se honom göra debut i säsongens sista match. En spelare som det pratats väldigt mycket om som en för A-laget och en riktig talang. Visade upp bra värderingar när han kom in och verkade trygg med bollen. Förhoppningsvis försämrar inte Manchester Uniteds agerande på marknaden under sommaren hans möjligheter till a-lagsspel redan kommande säsong. Men ett utlån för mer matcherfarenhet är väl och skulle väl inte komma helt oväntat. [Sebastian]

Redaktionen: n/a Matchbetyg: n/a

Statistik mittfältare

SPELAREMATCHERMÅLASSISTS
Bruno Fernandes51 (7)2818
Fred42 (6)12
Scott McTominay37 (12)72
Paul Pogba31 (11)66
Nemanja Matic22 (14)00
Daniel James18 (8)52
Donny van de Beek15 (21)12
Juan Mata10 (8)33
Amad2 (6)11
Jesse Lingard2 (1)00
Hannibal0 (1)00

Betyg på anfallarna kommer om några dagar.