Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dortmund bekräftar: Avtal om Sancho till United är klart

Från Borussia Dortmund har vi nu på förmiddagen fått bekräftat det som journalisterna skrev om igår, nämligen att Manchester United kommer värva Jadon Sancho förutsatt att några små detaljer kring det personliga avtalet klaras upp, samt att en läkarundersökning av spelaren också skall göras. Vi har också fått lite mer klarhet i vad övergången faktiskt kommer kosta United.

Ja det är alltså officiellt att Dortmund har accepterat ett bud från Manchester United, även om vi i skrivande stund inte fått det bekräftat från United. Att ett par små detaljer återstår kring hans personliga kontrakt med United, samt att läkarundersökningen inte gjorts än, får ses som tämligen riskfria saker som skall överkommas. Något väldigt konstigt skall nu ske för att Jadon Sancho inte skall tillhöra Manchester United inom en snar framtid.

Med hjälp av James Ducker får vi hjälp med ekonomin i affären, och vad Uniteds kostnad kommer landa på. I pund betalar Manchester United sammanlagt ut 76,55 miljoner, vilket är det tredje högsta man lagt för en spelare någonsin. 72,9 miljoner pund betalas till Dortmund, 1,46 miljoner pund går som solidaritetsersättning till Manchester City och 2,19 miljoner pund betalas ut till Watford.

Anledningen till att Watfords ersättning blir något högre än Citys är för att han spenderade något längre tid i Watford som ungdomsspelare, och solidaritetsersättningen fördelas utefter tid man spenderat i klubbarna mellan 12 och 23 års ålder.

Dortmund själva bekräftar att de får 85 miljoner euro, men de skall också betala vidare en viss summa av detta till Manchester City, vilket gör att City sammanlagt kommer tjäna 11,2 miljoner pund allt som allt på affären.

Mer om övergången hittar ni i vår artikel från igår.

Uppgifter: Jadon Sancho klar för Manchester United!