Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Lauren James klar för Chelsea

Lauren James tid som Manchester United-spelare är till ända. Den unga engelska forwarden, som är näst meste målskytt i damlagets historia, har idag signerat för Chelsea.

Övergången gäller under förutsättning att den godkänns av FA, men det torde vara en ren formalitet.

James till Chelsea har varit en utdragen historia och det tog lång tid för klubbarna att komma överens om övergångssumman. Som en del i affären flyttar ytterbacken Hannah Blundell till United. Värvningen av Blundell tog vi upp tidigare idag.

Vad övergångssumman faktiskt landar på är ovisst och rapporterna varierar kraftigt. Enligt The Athletic betalar Chelsea i utgångsläget 50.000 pund plus Blundell men övergångssumman förväntas stiga beroende på prestationsbaserade klausuler. Sky Sports menar att den initiala övergångssumman är runt 70.000 pund, vilket påstås kunna stiga till 200.000 pund. Goal däremot menar att 200.000 pund är den initiala övergångssumman och att den kan stiga till 300.000.

För Manchester United är det ett tungt avbräck att tappa James. Fortfarande bara 19 år gammal räknas James som en av de allra största talangerna i damfotbollen. Hon har varit en av Uniteds allra bästa spelare under sin tid i klubben, även om hon fick säsongen 2020/21 förstörd av skador.

James signerade för United inför damlagets första säsong 2018/19. Då lämnade hon Arsenal men det var faktiskt i Chelsea hon inledde karriären och klubbvalet är också naturligt då hennes bror Reece James spelar för Chelsea.

På tre säsonger som Unitedspelare spelade James 56 matcher. Hon är klubbens yngsta spelare någonsin, då hon var 16 år och 324 dagar när hon debuterade mot Liverpool den 19 augusti 2018. James är också klubbens yngsta målskytt någonsin.

Totalt skulle James bidra med 28 mål och 7 som Unitedspelare. Bara Ella Toone (32) har gjort fler mål för klubben.

Vi önskar Lauren James lycka till framtiden!