Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen i A-laget coronapositiv

Igår kväll kom beskedet att lördagens träningsmatch mellan Manchester United och Preston tvingats ställas in, då United identfierat misstänkta coronafall i spelartruppen. Under fredagen kommer dock positiva besked, då man efter vidare tester konstaterat att ingen i A-truppen faktiskt är smittad. Matchen mot Preston kommer dock ej spelas ändå.

Det är i ett kort uttalande på den officiella hemsidan som informationen bekräftas.

Efter ytterligare tester igår [torsdag] och idag [fredag] kan vi bekräfta att det inte finns några positiva fall inom A-lagsgruppen.

Efter samråd med Premier League är de nöjda med att alla covidprotokoll har följts korrekt och att truppen kan återgå till träning omedelbart.

Det är allt vi får veta. De misstänkta fallen i A-truppen visade sig alltså inte stämma, och United kan fortsätta försäsongsträningen som planerat. Dock, som sagt, utan matchen mot Preston. United har därför bara en träningsmatch kvar under försäsongen, mot Everton nästa lördag den 7 augusti. Den 14 augusti drar Premier League igång, med United-Leeds på Old Trafford.

Träningsmatchen mot Preston North End inställd

Res med oss till Manchester!