Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Leicester City 2-2

Manchester Uniteds U23-lag drog igång säsongen under söndagseftermiddagen när man tog emot Leicester hemma på Leigh Sport Village. Det blev sannerligen en nervkittlande match, då United till slut lyckades lösa ett oavgjort resultat efter två mål de sista tio minuterna. De sista stod inhoppande Charlie McNeill för. 

Det var på många håll unga namn som fanns med i Neil Woods första startelva för säsongen, och så fanns där ett namn som drog upp medelåldern i Paul McShane.

Den numera 35 år gamle McShane har tilldelats rollen som spelarcoach men kommer även matchas som en av max tre tillåtna överåriga spelare. Noterbart var också att D’Mani Mellor fanns med från start, detta efter en tids skadefrånvaro.

Faktum är att matchen skulle inledas svajigt i de bakre leden, då Leicester fick en straff utdömd efter knappt tio minuters spel. Charlie Wellens drog på sig den men bortalagets Jacob Wakelings försök att överlista Unitedkeepern Matej Kovar lyckades inte. Tjecken gick rätt och nöp elvameterssparken från bortalagets anfallare.

Det ska sägas att förutsättningarna inte var de allra bästa under matchen. Spöregn och således en väldigt hal matta försvårade givetvis en hel del för bägge lagen men Leicester tycks ha påverkats minst av det. Samme Wakeling, som missade straffen, skulle nämligen få sin revansch och sätta ledningsmålet för gästerna efter halvtimmen spelad. Ett par minuter dessförinnan hade Shola Shoretire haft ett vasst läge för United men 17-åringens avslut gick tätt utanför.

Leicester gick därmed in i paus med en 1-0-ledning men matchens andra halva skulle tillhöra United. Shoretire och tidigare nämnde Mellor utgjorde ett konstant hot mot bortalagets backlinje men oavsett vad duon försökte med fick man inte till det.

I den 68 minuten smet i stället Leicester upp och dubblade sin ledning efter att Kasey McAteer stött in ett inlägg bakom Kovar i Uniteds mål.

Uppförsbacke resultatmässigt och taskiga förutsättningar vädermässigt gjorde inte därför att oddsen ökade för hemmalaget. Men, man kastade som tur var inte in handduken.

Mellors fina insats skulle till slut betala sig i form av ett reduceringsmål. Detta kom med åtta minuter kvar av ordinarie tid och det skulle visa sig vara tillräckligt för tidigare inbytte Charlie McNeill att också lösa kvitteringen på.

Den 17-årige anfallaren höll sig framme på en passning från Alvaro Fernandez och tryckte in 2-2 när klockan hade tickat en minut över 90. McNeill var sedan nära att fullborda vändningen men sköt strax utanför.

När matchen summeras får vi anta att Wood och hans mannar är nöjda med att ha fått med sig en pinne, sett till förutsättningarna som rådde. Förhoppningsvis ger det en moralisk boost inför vad som komma skall. Näst på tur står nämligen Chelsea på bortaplan.

Toppbilden är en arkivbild. 

Manchester United – Leicester City 2-2 (0-1)

Premier League 2, Division 1, 15 augusti


0-1 (31) Jacob Wakeling

0-2 (66) Kasey McAteer

1-2 (82) D’Mani Mellor (Wellens)

2-2 (90+1) Charlie McNeill (Fernandez)


Uniteds lag: Kovar; Wellens, McShane, Hardley, Fernandez; Svidersky (Savage 61′), Shoretire, Levitt; Mellor, Iqbal (Hoogewerf 61′), Forson (McNeill 67′).


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK