Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Chelsea – Manchester United 1-1

Manchester Uniteds U23-lag tog sig under fredagen till London för att ta sig an Chelsea på Stamford Bridge. Man fick precis som i premiären nöja sig med ett kryss, med Fernandez som enda målskytt för United. Till skillnad från premiärmatchen så finns det nog en känsla av besvikelse efter kvällens match.

Man hade med sig en relativt tunn trupp till London, vilket gjorde att man bara hade fyra avbytare till sitt förfogande och startelvan såg lite annorlunda ut från matchen mot Leicester.

Backlinjen var nästintill identisk förutom att Joseph Olowu, som är på provspel i klubben tog Paul McShanes plats och drog ned medelåldern ganska rejält. Mittfältet såg också lite annorlunda ut där Charlie Savage tog den nyligen utlånade Dylan Levitts plats. Sedan så tog Hoogewerf och McNeill sig in i startelvan, istället för Iqbal och Forson.

United började matchen väldigt piggt. Man gav Chelsea-försvaret mycket problem, och mycket av det var på grund av kvartetten Hoogewerf, Shoretire, McNeill och Mellor. Redan i den sjunde minuten hade Charlie McNeill chansen att ge bortalaget ledningen, och kort därefter hade även Martin Svidersky en farlig chans när han blev lämnad helt omarkerad på en hörna.

Man fortsatte att ha övertaget spelmässigt och man var väldigt stabila försvarsmässigt, speciellt mittbacksparet bestående utav Hardley och Olowu. De sista tio minuterna av den första halvleken gick man dock ner sig en smula då försvarsspelet blev lite skakigare, men som helhet så spelade man en väldigt bra första halvlek och borde egentligen haft ledningen efter de första 45 minuterna.

Den andra halvlekens start var den raka motsatsen mot den första. Chelsea var helt klart det bättre laget och skapade en del chanser. United växte dock in i matchen och efter dåliga första tio minuter så blev man helt klart bättre och bättre ju längre matchen gick.

Man kunde också koppla ett litet grepp om matchen när Josh Brooking fick syna det röda kortet i den 61:a minuten, efter en riktigt ful tackling på Hoogewerf. Även om man var en spelare mer och hade mycket boll så lyckades man inte riktigt skapa några chanser. Istället var det Chelsea som tog ledningen i matchen i form av en straffspark, som Olowu drog på sig.

Efter att egentligen inte ha skapat någonting efter Chelseas 1-0 mål, så valde Alvaro Fernandez att göra det på egen hand. Vänsterbacken befann sig precis utanför Chelseas straffområdet, och lyckades med en väldigt smart vändning ta sig in i straffområdet där han med ett klassavslut kvitterade till 1-1.

Att det var just Fernandez som fick göra målet var extremt välförtjänt då han var en av de absolut bästa spelarna på planen. Han tillsammans med Dillon Hoogewerf ockuperade vänsterkanten, där majoriteten av Uniteds chanser kom ifrån.

När matchen summeras så får vi anta att man är lite besvikna på att man bara fick med sig en poäng tillbaka till Manchester, speciellt då man spelade de sista 30 minuterna med en spelare mer, men också då man hade en del chanser i första halvlek och bör väl ha gjort minst ett mål där.

Toppbilden är en arkivbild.

Chelsea – Manchester United 1-1 (0-0)

Premier League 2, Division 1, 20 augusti


r/k (61) Brooking

1-0 (73) Vale

1-1 (87) Alvaro Fernandez


Uniteds lag:

Kovar (Mee 90+2); Wellens, Olowu, Hardley, Fernandez; Svidersky, Savage (Garnacho 87′), Shoretire; Hoogewerf (Mejia 85′), Mellor, McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK