Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sancho skadad; Greenwood prisad; Ronaldo i Manchester

Dagens nyhetssvep är fullt av spelare som återvänder till England, samt information en spelare som eventuellt kan få problem när han återvänder till England. Dessutom har Mason Greenwood fått ett pris.

Sancho skadad

Jadon Sancho fanns inte med när England mötte Ungern i torsdags, och nu står det klart att han återvänder till Manchester och även missar de två kommande kvalmatcherna, mot Andorra och Polen.

Anledningen är att han fick en liten smäll på träning inför Ungernmatchen, och att denna smäll gör att han inte kommer vara aktuell för spel mot Andorra eller Polen heller. Han förväntas dock vara frisk och redo för spel till Uniteds match mot Newcastle nästa lördag, detta enligt en uppdatering från det engelska landslaget.

Greenwood prisad

Som vi rapporterade om i torsdags så är Mason Greenwood en av sex spelare nominerad till att bli månadens spelare i Premier League för augusti, något du kan hjälpa honom att bli genom att rösta här.

Då han var den ende nominerade Unitedspelaren, även om man kan argumentera för att Pogbas två första matcher borde givit honom en nominering, var det väl inte jätteförvånande att han blev utsedd till månadens spelare i United för augusti.

Grattis till det Mason.

Ronaldo i Manchester

Under fredagseftermiddagen fick vi också beskedet från United att Cristiano Ronaldo har anlänt till Manchester. Eftersom han drog på sig en varning i Portugals match mot Irland i onsdags är han avstängd i kvalmatchen mot Azerbadjzjan på tisdag, och han tilläts därför att lämna landslagstruppen för att istället kunna förbereda sig för spel i sin nya klubb.

På flygplatsen togs han emot av Darren Fletcher, som som bekant är före detta lagkamrat till Ronaldo och numera teknisk direktör i klubben.

Elanga i karantän?

Anthony Elanga gjorde som bekant succé när Sveriges U21-landslag besegrade Montenegros dito igår kväll. Det faktum att han befann sig i Montenegro bör dock ställa till det för honom vid hans återresa till Storbritannien.

Detta då Montenegro är ett rödlistat land enligt den brittiska regeringen, och har man varit i ett rödlistat land inom de senaste tio dagarna innan man anländer till Storbritannien så måste man sätta sig i karantän på ett speciellt karantänhotell i tio dagar. Sverige U21-landslag spelar match i Bosnien på tisdag, vilket gör att onsdagen den åttonde får ses som den troligaste dagen för Elangas återkomst till England. Om allt går som det ska sitter han då i karantän till den 18 september, och missar i så fall helt möjligheten att medverka i två av a-lagets matcher, men att han skulle vara aktuell för West Ham den 19 får ses som uteslutet det med så i praktiken går han miste om tre a-lagschanser. Han missar också minst två chanser att få matchspel med U23-laget.

Faktum är att om Elanga är fullt vaccinerad så går det snabbare för honom att komma tillbaka i träning med United om han stannar i Sverige några dagar efter matchen mot Bosnien. Detta då både Bosnien och Sverige (än så länge) bara är gullistade av den brittiska regeringen, och från ett gullistat land behöver du inte sitta i karantän, förutsatt att du kan uppvisa negativa coronatest och är fullt vaccinerad. Om vi förutsätter att det svenska U21-laget lämnade Montenegro idag, lördag 4 september, så bör han i så fall kunna resa tillbaka till England den 15 september och återgår till träning direkt.