U18: Manchester United - Stoke City 4-2
Norkett fortsätter att näta

Manchester Uniteds U18-lag tog under förmiddagen ytterligare en seger när man slog Stoke med 4-2. Matchen visades inte på tv och därför får vi förlita oss på rapporter från matchen.

United-tränaren Travis Binnion gjorde några ändringar från matchen mot Birmingham. Mittbacken Sonny Aljofree fick göra sin första start för U18-laget, samtidigt som Willy Kambwala och Maximillian Oyedele fick göra sina första starter efter att ha kommit tillbaka från skada.

Enligt rapporter så började United matchen bäst, och därför kandes det orättvist när bortalaget tog ledningen. Målet kom på straff genom Emre Tezgel, som ska ha varit en utav Stokes bättre spelare idag.

Bortalagets ledning höll sig bara i nio minuter innan ordningen återställdes. United kvitterade genom Marc Jurado, som i och med det gjorde sitt första mål för U18-laget.

Sedan tågade man bara på. Ledningen tog man i den 38:e minuten, genom Manni Norkett, som i och med det målet nu har gjort fyra mål på de senaste två matcherna.

Alejandro Garnacho testar skott.

2-1 stod sig till halvtidsvilan, och United ska ha dominerat matchen. Man hade 72% av bollinnehavet under de första 45 minuterna. Man hade också nio skott, varav fem på mål, samtidigt som man inte lät Stoke ha ett skott på mål efter den tredje matchminuten.

Väl i den andra halvleken så fortsatte man på samma spår som i den första. Dock kom nästa mål relativt sent, nämligen i den 80:e minuten, återigen genom Norkett som gjorde sitt andra för dagen.

Men matchen var inte över där.

Stoke fick in ett reduceringsmål på tilläggstid genom Tezgel, som gjorde sitt andra för dagen, men United svarade kort därefter genom Alejandro Garnacho, som fastställde slutresultatet till 4-2.

Sammanfattningsvis så verkar det som att man har hittat formen efter en jobbig start, och det ska man ha mycket beröm för.

Manchester United – Stoke City 4-2 (2-1)