Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Middlesbrough 3-3
Oavgjort i händelserik match

Manchester Uniteds U18-lag välkomnade under torsdagen Middlesbrough till Carrington i vad som skulle bli en mycket händelserik match. Vi fick bland annat se straffar, utvisningar och mål från halva plan. Matchen slutade 3-3 vilket var ett rättvist resultat.

Tränaren Travis Binnion gjorde hela åtta ändringar från den senaste matchen, och det är på grund av att många spelare är med och representerar sina landslag på olika nivåer. Det ledde bland annat till att U17-spelaren Habeeb Ogunneye fick göra sin första U18-start.

Vi kastades in i hetluften direkt när bortalaget fick straff redan i den femte minuten, då Sam Murray gick in lite för tufft i en duell. Straffen förvaltades sedan utav Sonny Finch som inte gjorde något misstag från elva meter.

United hade till att börja med stora problem med att hantera Middlesbroughs höga och intensiva press. Man blev alldeles för stressade vilket ledde till slarv i passningsspelet, som gav bortalaget den hörna som de sedan gjorde 2-0 målet på. Målet kom i den 21:a matchminuten, återigen efter slarv från United då Frankie Whelan lämnades helt omarkerad i straffområdet.

Man fick dock in en reducering bara två minuter senare genom Sam Murray, efter fint kombinationsspel mellan Kobbie Mainoo och Habeeb Ogunneye där den sistnämnda hittade fram med en passning mot den bortre stolpen, där Murray enkelt kunde slå in Uniteds första mål i matchen.

Målskytten Kobbie Mainoo i duell.

Även då vi redan fått se tre mål så var det nu det verkligen började hända saker.

Middlesbrough gjorde 1-3 direkt från avspark. Man satte igång spelet med ett ge bollen till Jack Stott, som från halva plan drog till med ett skott som Unitedmålvakten Eric Hanbury inte alls var med på, och då han var lite för långt ut från sitt mål så hann han inte heller tillbaka för att kunna göra något åt saken.

En riktigt käftsmäll för United, som ändå var påväg tillbaka in i matchen.

Man skulle dock få en chans till att ta sig tillbaka in i matchen när Middlesbroughs Ben Beals, i den 26:e minuten drog på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Detta gav United en rejäl chans att ta över matchen, och bara två minuter senare fick man en straff efter att Ogunneye fälldes i bortalagets straffområde.

Straffen fick såklart Manni Norkett ta hand om, och han gjorde inget misstag när han skickade upp bollen i det vänstra krysset.

2-3 stod sig in i halvtidsvilan, men trots underläge så måste United känt sig ganska okej med det då man sedan skulle spela en hel halvlek med en spelare mer på plan.

Andra halvlek levde inte riktigt upp till den första händelsemässigt (vilket kändes omöjligt), men det var klart att United var det bättre laget. Man skapade mer chanser och tack vare att man hade en spelare mer på plan så kunde man styra spelet samt vara mer aggressiva, men man behövde också visa tålamod då bortalaget försvarade med tio spelare bakom boll.

Det skulle sedan löna sig när Kobbie Mainoo fick in kvitteringsmålet i den 82:a minuten. Mainoo, som var en av de bästa spelarna på plan hann först till bollen från en hörna och visade på fin teknik när han placerade in bollen med huvudet i det bortre hörnet.

Tyvärr kom man inte närmare en seger än så. 3-3 blev slutresultatet och samtidigt som det kändes som att United inte var långt ifrån ett segermål till så tycker jag inte att man kan säga att det var något annat än rättvist. Bortalaget var organiserade i försvaret och gjorde det bra trots att man var en man mindre i stora delar av matchen.

Målen:

Manchester United – Middlesbrough 3-3 (2-3)

U18 Premier League, 7 oktober


0-1 (5) Finch

0-2 (21) Whelan

1-2 (23) Sam Murray (Ogunneye)

1-3 (24) Stott

r/k (26) Beals

2-3 (28) Manni Norkett

3-3 (82) Kobbie Mainoo (Jurado)


Uniteds lag:

Hanbury; Ogunneye, Kambwala, Aljofree (Jurado 61′), Bennett, Murray; Oyedele, McAllister (Ennis 61′); Mainoo; Sharpe, Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK