Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Wolverhampton Wanderers 4-2
Dramatiskt när juniorerna vann en match de kastat bort

Manchester Uniteds juniorer vann med 4-2 mot Wolverhampton Wanderers i U18 Premier League Cup. Charlie McNeill blev matchvinnare i slutskedet, sedan United kastat bort en tvåmålsledning. Värt att notera är att Zach Giggs, son till Ryan, fick göra juniorlagsdebut i matchens absoluta slutskede.

Det var en match som United borde ha dödat i första halvlek. James Storer i Wolves mål var emellertid matchens överlägset bästa spelare och höll siffrorna nere. Därmed bara tvåmålsledning för United i paus och i andra halvlek skulle Wolves komma tillbaka till oavgjort. United fick dock det sista ordet då McNeill tryckte in det sena segermålet. Därefter kunde Maxi Oyedele addera ett fjärde mål.

Dagens match var alltså cupmatchen som skulle ha spelats förra veckan. Då lyckades inte Wolves ta sig till Manchester i tid till avsparken. Annars var det tänkt att lagen skulle ha mötts i ligan idag, men den matchen är nu framflyttad till den 11 december.

Trots att vi har en U23-match senare idag kunde Travis Binnion matcha en stark startelva. Vi fick emellertid en mycket ung bänk där Zach Giggs, Ryan Giggs son, förstås sticker ut. Giggs var med i U18-truppen för första gången men 15 år gammal var han ändå äldst på bänken, då Jayce Fitzgerald, Aden Higgins och Nehemiah Oriola alla är 14 år. Alla tre är U15-spelare och deras närvaro i truppen förklaras av att United prioriterade Premier League National Tournament, för U16-spelarna som normalt sett skulle ha aspirerat på en plats i truppen.

Zach Giggs (15 år) gjorde debut för Uniteds juniorlag. Ja, Zach är son till Uniteds meste spelare någonsin.

United dominerar matchen från avspark och när Ethan Ennis prickar stolpen efter fem minuter var det vår tredje möjlighet i matchen. Alejandro Garnacho tvingar därefter Wolves målvakt Storer till en stor räddning. Målvakten stoppar Garnacho igen innan halva halvleken är spelad.

Wolves har bara ett anfall värt namnet under den första delen av matchen. Då räddar Eric Hanbury enkelt.

United tar en rättvis ledning mitt i halvleken, då Rhys Bennett avslutar superbt när United vinner tillbaka bollen efter en hörna. För Bennett, idag högerback men normalt sett mittback, var det första målet i juniorlaget.

Wolves målvakt fortsätter att stå i vägen när Garnacho testar och senare gör han en stor räddning på Isak Hansens avslut.

Isak Hansen skjuter 2-0. Så långt var det bara United men det skulle bli dramatiskt efter paus.

När Garnacho därefter hittar fram till Hansen i straffområdet kan inte ens målvakten göra skillnad. Hansen vänder bort sin försvarare och placerar bollen otagbart i målets hörn.

Målvakten knäcks inte av det insläppta målet och efter 42 minuter gör han flera ofattbara räddningar i samma sekvens. Först när försvararen är på väg att göra självmål och på returen dubbelt från Garnacho och sedan från Hansen.

Wolves gör ett försök i början på andra halvlek. Hanbury gör en tidig räddning och Wolves fortsätter framåt i jakten på en reducering. Det ger resultat när Hansen skänker bort en straff. Hanbury – som ännu en gång gör en bra insats i Uniteds mål – räddar förvisso straffen men straffskytten är först på returen och kan sätta bollen i nät.

Wolves ser nu att matchen lever och Daniel Gore hindrar en stor chans med en bra brytning i eget straffområde. I efterspelet prickar gästerna utsidan av stolpen på en frispark från kanten. De drar därefter en boll klockrent i ribban. På returen luktar det istället 3-1 då United kontrar och Garnacho får friläge. Men det här är inte spanjorens dag och hans avslut går tätt utanför.

United får ändå ny kraft av den chansen. Laget hjälps av att Binnion skickar ner Hansen som sittande mittfältare, för att ta tillbaka kontrollen. Garnacho får en ny chans på kontring, efter en utmärkt passning från Charlie McNeill, men målvakten står i vägen igen. Det gör han ånyo när Ennis väggspelar med McNeill. Sedan har McNeill två chanser men han avslutar inte som vi är vana.

Istället ska Wolves komma tillbaka till oavgjort. De hotar hotar först med ett par avslut, där det andra ger Hanbury problem. Sedan får Tyler Roberts läge till höger i Uniteds straffområde. Han vänder bort Sam Murray och placerar bollen i målets bortre hörn.

Men United misströstar inte och attackerar för ett segermål. Det kommer, då till och med Storer lämnas chanslös när McNeill får läge i straffområdet efter Bennetts inlägg.

Sent på tilläggstiden ska United addera ett fjärde mål under kontroversiella omständigheter, då Maxi Oyedele vinner bollen i en duell med Storer. Min känsla är målvakten skulle ha fått frispark där om det hade varit en Premier League-match. Oyedele bryr sig knappast om det och han noteras för sitt första mål i juniorlaget.

Maxi Oyedele firar sitt första mål för Uniteds juniorlag.

Strax därefter blir Zach Giggs inbytt för matchens avslutande sekunder. U18-debut för U15-spelaren, som vi lär få höra mer om i framtiden.

Segern betyder att United har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i cupen, med sex poäng och åtta plusmål efter två matcher. Bara gruppvinnaren är garanterad en kvartsfinalplats (bara bästa grupptvåan av sju går vidare). United avslutar gruppspelet borta mot West Brom den 27 november. En poäng där garanterar gruppsegern och det kan faktiskt även räcka vid förlust.

Målen

Manchester United – Wolverhampton Wanderers 4-2 (2-0)

U18 Premier League Cup, gruppspel, 23 oktober


1-0 (21  ) Rhys Bennett (Gore)
2-0 (33  ) Isak Hansen (Garnacho)
2-1 (54  ) McLeod
2-2 (86  ) Roberts
3-2 (89  ) Charlie McNeill (Bennett)
4-2 (90+4) Maxi Oyedele


Uniteds lag: Hanbury; Bennett, Kambwala, Aljofree, Murray; Gore (Giggs 90+6), Oyedele; Ennis, Hansen, Garnacho; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK