Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Derby County - Manchester United 2-2
Inte tillräckligt bra

Under lördagen så gästade Manchester Uniteds U18-lag Derby County, och trots att man dominerade stora delar av matchen, så fick man nöja sig med en poäng.

Vi fick se en mycket annorlunda startelva jämfört med matchen mot Wolverhampton. Radek Vitek ersatte Eric Hanbury mellan stolparna. I backlinjen ersatte Ogunneye och Fredricson Willy Kambwala och Sonny Aljofree, och framåt så ersattes Gore, Hansen och McNeill av Forson, Mather och Norkett. Noterbart är också att Jack Moorhouse var med i U18-truppen för första gången.

Matchen startade lite trevande från båda lagen där man försökte känna lite på varandra. Den perioden varade dock inte speciellt länge utan redan i den 10:e minuten så tog Derby ledningen genom Zion Dixon, efter ett tveksamt ingripande från Vitek.

Efter målet så var det dock United för hela slanten. Man dominerade bollinnehavet och i den 24:e minuten skapade man också sin första farliga chans i form av en frispark som Alejandro Garnacho slog tätt över ribban. Bara några minuter senare så hade Sam Murray ett distansskott som gick tätt utanför den vänstra stolpen, och det var inte slut på chanser där. Omari Forson, Sam Mather och Ethan Ennis hade alla bra målchanser, som de inte lyckades att förvalta.

Ethan Ennis gjorde sitt första mål i United-tröjan när han gjorde kvitteringsmålet.

Efter 45 minuter så stod det 1-0 till Derby, vilket sett till matchbilden inte var rättvist. United skapade många chanser men beslutsfattningen i den sista tredjedelen var inte tillräckligt bra.

De första fem minuterna av den andra halvleken fortsatte på samma spår, där United återigen såg ut att vara det bättre laget. Men i den 51:a minuten så ökade Derby på sin ledning efter ett rejält misstag från Vitek, som mer eller mindre gav bort bollen till hemmalaget och Zion Dixon kunde göra sitt andra mål i matchen.

Den här gången så svarade man dock inte lika bra som man gjorde efter 1-0 målet. Det fina passningsspelet som man visat prov på i den första halvleken var så gott som bortblåst och man gjorde det väldigt lätt för Derby att försvara. Man skapade dock två farliga chanser via Garnacho som hade ett skott i stolpen, och även från Manni Norkett, som tvingade fram en bra räddning av Derby-målvakten.

I den 77:e minuten så fick man dock en chans att ta sig in i matchen när Norkett fixade fram en straff, som han också själv förvaltade. Och det slutade inte där. I den 87:e minuten fick man också in kvitteringen genom Ethan Ennis, som gjorde sitt första mål i United-tröjan, assisterad utav Alejandro Garnacho, som var en av de bästa spelarna på planen.

Samma Garnacho fick i den 89:e minuten syna det röda kortet efter att ha dragit på sig sitt andra gula, som förövrigt var väldigt billigt.

Men United fortsatte att trycka på och hade en riktigt bra chans att ta ledningen genom Willy Kambwala, men fransmannens nick  rensades på mållinjen av en Derbyspelare.

Närmare än så kom man inte. 2-2 blev slutresultatet, vilket man bör vara besvikna över. Man var det klart bättre laget i stora delar av matchen, och sett till alla de chanser man skapade så borde man gjort betydligt fler mål.

Målen

Derby County – Manchester United 2-2 (1-0)

U18 Premier League, 30 oktober


1-0 (10) Dixon

2-0 (51) Dixon

2-1 (77) Manni Norkett (Straff)

2-2 (88) Ethan Ennis (Garnacho)

r/k (89) Alejandro Garnacho


Uniteds lag:

Vitek; Ogunneye (Nolan 75′), Bennett, Fredricson, Murray; Oyedele, Forson (Kambwala 62′) ; Mather, Ennis, Garnacho; Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK