Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Tottenham Hotspur - Manchester United 1-0
Tung förlust när 810 minuters nolla spräcktes

Manchester Uniteds U23 åkte på en tung förlust borta mot Tottenham Hotspur i Premier League 2. Dilan Markanday gjorde matchens enda mål på tilläggstid i andra halvlek.

Markandays mål (bilden) gav United en tung förlust. Målet innebar också att Matej Kovár efter lite drygt 810 minuter tvingades hämta bollen ur eget nät. Den tjeckiska målvakten hade dessförinnan hållit nollan i sina fyra senaste matcher för United och dessutom i fyra matcher för Tjeckiens U21-landslag.

Positivt för United var att Amad gjorde comeback efter skadefrånvaro. Negativt var att laget inte kunde göra trots en på pappret mycket stark offensiv med Amad, Shola Shoretire, Anthony Elanga och Joe Hugill.

Förlusten är den andra raka för U23 och United tog inte vara på chansen att passera Tottenham i tabellen. Istället ligger United kvar som sexa och vi har nu åtta poäng upp till tabellettan Arsenal.

Rapporterna från matchen är knapphändiga. Det vi vet är att Shola Shoretire prickade stolpen i första halvlek och att Teden Mengi hade en bra chans på hörna. Statistiken säger att Tottenham vann skotten med 16-15 och de hade åtta skott på mål mot Uniteds fyra samt 6-3 i hörnor.

I matchens slutskede blev Kobbie Mainoo inbytt för United. Det var den unga mittfältarens debut på den här nivån. United får ta nya tag mot Atalanta i Uefa Youth League på tisdag. Den matchen visas på Uefa.tv och trots att det är en U19-turnering kan United matcha ungefär samma lag då som idag.

Tottenham Hotspur – Manchester United 1-0 (1-0)

Premier League 2, Division 1, 30 oktober


1-0 (90+2) Markanday


Uniteds lag: Kovár; Jurado, Mengi, Hardley, Wellens; Hansen (Mainoo 84), Sviderský; Amad, Shoretire, Elanga; Hugill (McNeill 66)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK