Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - Leeds United 3-2
Amad sen matchvinnare mot Leeds

Manchester Uniteds U23-lag tog under dagen emot Leeds på Leigh Sports Village i vad som skulle bli en nagelbitare. Det såg länge ut som att man skulle behöva nöja sig med en poäng, men då klev Amad fram och fixade två till.

Återigen så betyder dålig planering och dumma regler från Premier League att matchen inte visades på Teve. Istället får vi nöja oss med rapporter och höjdpunkter från matchen.

Det var en intressant startelva som man ställde upp med. Alvaro Fernandez fanns inte med i truppen efter att precis kommit hem från landslagsuppdrag med Spanien. Istället fick Charlie Wellens vikariera på vänstersidan. Även Kobbie Mainoo fick förtroendet från start jämte Martin Svidersky på mittfältet. Framåt så fick Amad göra sin andra raka match från start när han bildade anfall med Isak Hansen, Anthony Elanga och Charlie McNeill.

Det var också ivorianen som gav hemmalaget ledningen redan i den sjätte matchminuten, efter att han kyligt förvaltat ett friläge som skapades efter en fin genomskärare från Martin Svidersky.

Isak Hansen bidrog med en assist i dagens vinst.

Bortalaget kvitterade dock i den 23:e minuten genom Sean McGurk, men cirka tio minuter senare tog United återigen ledningen, denna gång genom Charlie McNeill som kyligt chippade in bollen i det vänstra krysset. Framspelningen kom från Amad (vem annars?), men även Matej Kovar ska ha lite beröm då det var han som startade anfallet med ett långt utkast.

Ledningen skulle också stå sig in i halvtidsvilan, men bortalaget skulle inte ge sig. United hade ledningen fram till den 70:e minuten, men då lyckades Leeds få in ett kvitteringsmål, denna gång genom Nohan Kenne. 2-2 såg också ut att bli slutresultatet, och hemmalaget var påväg mot ännu en besvikelse.

Då klev Amad återigen fram och visade prov på den otroliga teknik han besitter när han vände ut och in på en Leeds-spelare och sedan, med fel fot placerade in bollen i det bortre hörnet.

Matchen slutade sedan 3-2 till United och mycket har man att tacka Amad för. Två mål och en assist blev det för ivorianen, som bevisar att han egentligen är för bra för U23. Vinsten betyder nu att man befinner sig på en sjätteplats i ligan, sex poäng bakom ledande Arsenal.

Målen

Manchester United – Leeds United 3-2 (2-1)

Premier League 2, Division 1, 6 november


1-0 (6) Amad (Svidersky)

1-1 (24) McGurk

2-1 (34) McNeill (Amad)

2-2 (70) Kenneh

3-2 (87) Amad (Hansen)


Uniteds lag:

Kovar; Jurado, Mengi, Bennett, Wellens; Svidersky, Mainoo; Hansen, Amad, Elanga; McNeill (Garnacho 73′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK