Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Ella Toone signerar långtidskontrakt
Jag vill skapa fler minnen med den här klubben

Vi bjuds på goda nyheter på lördagen. Manchester United meddelar att Ella Toone har signerat ett nytt långtidskontrakt med klubben. Toone gör numer anspråk på att vara en av ligans allra bästa spelare, så det är onekligen ett viktigt besked.

Toone har signerat till juni 2025. Om jag inte misstar mig så blir hennes kontrakt det hittills längsta som en damlagsspelare i United har signerat.

Sommaren 2018 var Toone – som dessförinnan hade fostrats i klubbens akademi – en av spelarna som signerade för Uniteds nybildade damlag. Hon har sedan dess spelat i 83 av klubbens 86 matcher. De tre hon missade var på grund av avstängning.

Med 83 spelade matcher – varav 26 som inhoppare – är hon den som har spelat flest matcher för klubbens damlag. Hon är också damlagets meste målskytt med 36 fullträffar. Inte bara det, hon är också den som har flest assists någonsin för damlaget, med 22 målgivande passningar.

Länge var Toone – som de många inhoppen indikerar – på gränsen till startelvan men under förra säsongen etablerade hon sig som en given startspelare. Nu har hon tagit ytterligare steg i utvecklingen och hon har även spelat till sig en given plats i det engelska landslagets startelva, där hon har gjort fem mål på sex landskamper.

Den här säsongen har Toone bidragit med fyra mål och fyra assists på nio matcher, med ett målpoäng per 79 spelade minuter. Onekligen mäkta imponerande siffror i ett lag som har svårt att göra mål.

Ella Toone säger:

Att signera ett nytt kontrakt med klubben är väldigt roligt för mig. United har varit en stor del av mitt liv när jag växte upp och jag är i sjunde himlen över att fortsätta min resa.

Klubben har samma ambitioner som jag har som spelare. Jag har lärt mig så mycket redan och jag vill bara fortsätta arbeta hårt, fortsätta bidra och ha framgång här.

Jag vill bara säga ett stort tack till alla som har varit involverade i min resa hittills. Från familj, vänner, lagkamrater och, givetvis, fansen, vars stöd jag aldrig tar för givet.

Jag vill göra er alla stolta och skapa fler minnen med den här klubben.

Manchester United Women v Arsenal Women - Barclays FA Women's Super League
Damlaget möter Arsenal imorgon (avspark 13.15, ses på Viaplay/V Sport Football). När lagen möttes på Leigh Sports Village förra säsongen var det Toone som avgjorde matchen.

Marc Skinner säger:

Jag är jätteglad att Ella har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Hon är en underbar talang och hennes statistik den här säsongen talar för sig själv. Hon har varit en väsentlig del av truppen.

Hon är så mångsidig som spelare. Och hennes förmåga att hitta fickor av utrymme och manipulera bollen i tighta områden är var hon verkligen lyser som en anfallskraft. Det finns så mycket utrymme att växa för Ella också. Hon är bara 22 år gammal och lär sig alltid. Så vi vet att hon kommer att ha en ljus framtid, om hon fortsätter arbeta hårt.