Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Carrick leder laget mot Arsenal; Rangnick kan värva mittfältare i januari

I dagens nyhetssvep bjuder vi inledningsvis på en rapport om varför Michael Carrick leder laget mot Arsenal. Dessutom ryktas Ralf Rangnick redan ha siktet inställt på en januarivärvning.

Carrick leder laget – Rangnicks visum dröjer

Igår bekräftades Ralf Rangnick ta över United som tränare för resten av säsongen. Vi får däremot vänta på tyskens debut vid sidlinjen. På grund av den tidskrävande processen med att få visum kommer nu Michael Carrick att leda laget mot Arsenal under torsdagens Premier League-match. Detta bekräftade klubben under tisdagen.

Just visumprocessen är en utdragen historia. Detta då Ralf Rangnick inte har arbetat som fotbollstränare sedan 2019. Därför måste en självständigt beslutande panel ta hand om hans ärende – vilket tar längre tid än det normalt gör.

Rangnick kan värva mittfältare som drömmer om United

Ansedda The Times menar att Uniteds nytillträdda interimtränare Ralf Rangnick kan komma att hämta in RB Leipzigs Amadou Haidara i januarifönstret. Den energiska mittfältaren rapporteras ha en utköpsklausul på 33 miljoner pund i sitt kontrakt med den tyska klubben.

Haidara själv har tidigare talat väldigt öppet om sin stora önskan att få spela för Manchester United, vilket Sport Witness rapporterar om.

“Min drömklubb är Manchester United. Jag kommer fajtas med all min kraft för att en dag få spela för den klubben”, sa han i en intervju 2019.

Bara ett par månader tidigare pratade 23-åringen också väldigt gott om klubben.

“Jag gillar Manchester United väldigt mycket och tittar så många matcher som möjligt. Jag drömmer om att spela där. Men för stunden är jag väldigt belåten med RB Leipzig. Vårt stora mål är att nå Champions League.”

Hannibal assistmakare för Tunisien

För tillfället pågår arabiska mästerskapen. Uniteds talang Hannibal representerar Tunisien och spelade 64 minuter i mötet med Mauritanien. Mittfältaren stod dessutom för en assist i 5–1-segern.

Boe Risa startade för Norge – i avbruten match

Uniteds Vilde Boe Risa fick möjligheten från start i det norska landslagets möte med Armenien. Matchen tvingades däremot avslutas i förtid, vid ställningen 9–0 till Norge, på grund av för mycket dimma på planen.