Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Ralf Rangnick ny tillförordnad manager för Manchester United

Nu är det officiellt! Ralf Rangnick tar över Manchester United som tillförordnad manager för återstoden av säsongen 2021/22. United bekräftar också att Rangnick därefter blir kvar i klubben i två säsonger till i en konsultroll.

Anställningen gäller under förutsättning att Rangnick får arbetstillstånd i England. Det är förstås att betrakta som en formalitet. Däremot är det inget som sker i en handvändning. Michael Carrick kommer att fortsätta ansvara laget tills Rangnick är på plats. Om det blir Rangnick eller Carrick som basar för laget mot Arsenal på torsdag återstår att se.

Ralf Rangnick säger:

Jag är jätteglad att signera för Manchester United och fokuserad på att göra det här till en framgångsrik säsong för klubben.

Truppen är full av talang och har en fantastisk balans av ungdom och erfarenhet. Alla mina insatser under de kommande sex månaderna kommer att vara för att hjälpa de här spelarna att uppnå sin potentiell, både individuellt, och allra viktigast, som ett lag.

Bortom det ser jag fram emot att stötta klubbens långsiktiga mål på en konsultbasis.

John Murtough (fotbollschef) säger:

Ralf är en av de mest respekterade tränarna och innovatörerna i europeisk fotboll. Han var vårt förstaval som tillförordnad manager, vilket reflekterar det ovärderliga ledarskap och de tekniska egenskaper som han kommer att ta med sig efter nästan fyra års erfarenhet inom management och som tränare.

Alla i klubben ser fram emot att jobba med honom under den här säsongen och sedan för ytterligare två år i hans rådgivande roll.

Vi får ingen officiell information om hur resten av ledarstaben kommer att se under Rangnicks ledning. Rapporter pekar emellertid på att han kommer att ta med sig ett fåtal egna tränare medan Michael Carrick, Mike Phelan, Kieran McKenna och Richard Hartis förväntas bli kvar i United. Vi återkommer förstås med mer när eller om vi får klarhet kring detta.

United uttrycker ett tack till Lokomotiv Moskva för att de var samarbetsvilliga i processen som tog Rangnick till klubben.

Välkommen till Manchester United, Ralf Rangnick!

Ronaldo måste pressa mer, men han kommer älska Lingard