Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Everton - Manchester United 3-0
Bakslag för United U18 i ett blåsigt Liverpool

Manchester United U18 mötte idag rivalen Everton F.C i ett rejält blåsigt Liverpool. Laget kom med fin form och resultaten i november har varit utmärkta med 10 poäng på fyra matcher. Idag tog den fina sviten tyvärr slut när Everton till slut vann ganska klart. 

Manchester United U18 kom sagt med fint självförtroende till Finch Farm i Liverpool idag genom sju raka matcher utan förlust. Utgångsläget var en tredjeplats i tabellen och i ledning kvalgruppen till UEFA Youth League. Everton i sin tur kom till start med en niondeplats i tabellen och i behov av poäng för att ta sig uppåt. Uniteds coach, Travis Binnion, mönstrade en elva med tre förändringar sedan matchen mot Burnley, bland annat två förändringar i backlinjen.

Matchen började lite rörigt och den hårda blåsten ställde till problem för båda lagen. Efter en dryg kvart var Everton nära att ta ledningen i en omställning men bollen gick tätt över. I övrigt höll United i taktpinnen och pressade högt. Ett flertal inkast från Everton från egen planhalva togs om hand av United som överlag skapade problem för Everton i uppbyggnadsspelet.

Vid en hörna i 23:e minuten var United nära att ta ledningen men Patrick Nash i Evertons mål fick tag på den. United rullade i övrigt runt utan att få till några särskilt heta chanser. Kreativitet i sista tredjedelen saknades. I halvlekens sista minut lyckades Evertons nummer 10, Lawrence, hitta målet efter en hörna. En misslyckad rensning av United resulterade alltså i ett underläge inför andra halvlek.

Andra halvlek fortsatte i ungefär samma stil, United ägde mer boll utan att skapa något särskilt hett framåt. Evertons backlinje var överlag stabil. I matchminut 69 får Everton ytterligare en hörna som de förvaltar genom Okoronkwo. Vinden var uppenbarligen besvärlig i denna situation som gör att bollen är svår att avväga. Hur som helst tar Everton ledningen med 2-0. Därefter tar tyvärr energin slut för United och strax inpå ökar mittbacken Sherif på till 3-0. Svårt att analysera vad det är som gör att Everton tar över matchen så tydligt i andra halvlek. Deras mittfält och defensiv är klart bättre än i första.

Det är lätt att skylla på den hårda blåsten men det är lika för båda lagen förstås. Den verkade dock tyvärr hämma United mer än Everton idag. Matchens sista kvart präglas av uppgivenhet i United och de har svårt att ta sig förbi ett kompakt mittfält i Everton. Mittbacken Bennet får dessutom gå ut skadad. Matchen slutar 3-0 till Everton. Det blir att ta nya tag mot Young Boys till veckan.

Målen

Everton – Manchester United 3-0 (1-0)

U18 Premier League, 4 december


0-1 (47) Lawrence
0-2  (69) Okoronkwo
0-3 (74) Sherif


Uniteds lag:

Vitek; Murray, Fredriscson, Jurado, Bennett (78); Oyedele; Ennis, Moorhouse, Mainoo, Mather; Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK